Salı, Ekim 25, 2011
ELMALI KEK
Soğuk havaların kendini gösterdiği bugünlerde çayın yanında mis gibi tarçın kokan elmalı kek içimizi ısıtmaz mı? Kim hayır diyebilir :)?
Bu kek normal keklerden biraz farklı. Yıllar önce elime geçmiş olan bir yabancı dergiden aldım tarifi. Yapımı kolay yemesi hafif...
Bu tarifi denemek istediğimde elimde elma yoktu, bende şeftali ile denedim. O da çok beğenildi. Bir arkadaş toplantısı için ikinci kez yapmak istediğimde orjinal tarife uyarak elmalı yaptım.
Derginin tavsiyesi bu keki ılık vanilyalı puding ile yemek :). Nasıl, kulağa hoş geliyor değil mi?
Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi: 40 dk.
Porsiyon başına kalori: 335
Bu kek için 20.5 cm kelepçeli kalıp uygun olacaktır.
Gerekli malzemeler:
- 225 gr elenmiş un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 125 gr ufak parçalara ayrılmış tereyağı
- 175 gr şeker
- 2 çırpılmış yumurta
- 2 büyük yeşil elma
- 1 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
- Fırını 180 dereceye ayarlayın, kek kalıbını yağlayıp parşömen kağıdı yerleşirin.
- Geniş bir kap içinde un, kabartma tozu, tarçın ve çay kaşığı ucuyla tuz ekleyin karıştırın.
- Tereyağını ekleyip ellerinizle tereyağını unlu karışıma ekmek kırıntısı kıvamında olana kadar yedirmeye çalışın.
- Şeker ve çırpılmış yumurtaları da ekleyip tahta kaşık ve ya el çırpıcısı ile iyice karıştırın.
- İnce ince dilimlemiş olduğunuz elmaları kalıba yanyana dizin üzerine şeker serpin ve kek karışımının yarısını üzerine kaşık yardımı ile yayın.
- Kalan elmaları da dizin ve kalan kek karışımını da en üste yayın.
- Yaklaşık 40 dk ( fırınınıza göre daha az zaman olabilir kontrol edin) pişirin.
- Fırından çıkarınca 10 dk bekletin ve sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
3 yorum:
elmalı keke hayır diyemem hele böyle lezzetlisine hiç hayır demem
ellerine sağlık arkadaşım
Offff ferahıım süper gözüküyor. Ellerine sağlık:)) Öperim
teşekkür ederimmm kızlar :)..sevgiler
Yorum Gönder