Pazar, Eylül 16, 2012

ÇİLEKLİ MERENG KURABİYE



Bildiğimiz bezeyi ben çilekli denedim değişik hafif bir tatlı oldu. Tavsiye ederim :).

Malzemeler:

2 yumurta beyazı

100 gr toz şeker

2 kaşık un

1 kase ufak kesilmiş çilek

 -Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın. Fırını 160 dereceye ayarlayın.

- Yumurta beyazlarını fazla geniş olmayan bir kapta mikserle çırpmaya başlayın

- Kıvam almaya başlayınca toz şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu noktada dikkat edin. Şekeri katmak için acele etmeyin ,yumurta beyazları koyu kıvam almaya başlayınca şekeri azar azar ekleyin.

- Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Koyulaştığı anda çırpmayı bırakın.

- Metal kaşıkla yumurta beyazlarına unu ekleyin. Yavaş yavaş yumurta beyazına ufak parçalara ayırdığınız çilekleri ekleyin. Fazla söndürmeden katlama usulü ile karıştırın.

- Tepsiye yaklaşık 2 cm aralıklarla 2 tatlı kaşığı ölçüsünde mereng karışımından parçalar koyun.

- yaklaşık 35-40 dk pişirin. (sertleşinceye kadar)

Soğumaya bırakın

Üzerine pudra şekeri serperek servis edin.




Bugünlerde ülkece morale, huzura çok ihtiyacımız var. Umarım tüm bu kötü gelişmeler en kısa zamanda son bulur.

Herkese iyi haftalar diliyorum.

Sevgiler,

Ferah



4 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Ben bunu yaptım yedim, sana da twit attım. Ellerine dağlık Ferahım gerçekten süperdi. şeftali ile denemek istiyorum;)Öperim

Ferah Gülşen dedi ki...

canım benim ellerine sağlık. şeftalilisini merak ettim bende :).

İrem dedi ki...

Site kapanmış, tarifi yayınlamanız mümkün mü acaba ??

Ferah Gülşen dedi ki...

irem hanım uyarınız için teşekkür ederim. Tarifi ekledim. ilginiz için de ayrıca teşekkürler :)