Cuma, Mayıs 22, 2009

GANAŞLI MUZLU PUDİNG

İyice ısınmaya başlayan havalarla beraber, aklımıza içimizi ferahlatıcı tatlar gelir hep. İlk başta dondurma tabii ki. Gerçi dondurma her mevsim tüketiliyor artık. Eskiden yazi iple çekerdik dondurma yemek için. Bir de parfeler, buz gibi pudinglerde en çok yenen tatlılar arasında elbette.

Elimde kalan iyice olgunlaşmış muz vardı ve açılmış bir kaç kutu süt olunca, onları bozulmadan biran önce değerlendirmek istedim. Muzlu kremalı puding yaptım.

Pudigte kremada kullandım ve kalan kremayla da ganaş hazirladim.

Gerekli malzemeler:

- 3.5 bardak süt (4 bardak olabilir ama ben koyu kıvamlı puding istediğim için az kullandım)

-4 yemek kaşığı mısır nişastası

-1 su bardağı toz şeker

-1 yumurta

-1 ve ya 2 olgunlaşmış muz

-1 çay kaşığı kadar tereyağ

-1 paket krema (200 ml)

-1 paket bitter çikolata (80-100 gr)

Yapılışı:

-Süt, şeker, nişasta ve çırpılmış yumurtayı iyice karıştırın ve orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Ilınmaya bırakın.

-Diğer taraftan muzu ve ya arzunuza göre başka bir meyveyi püre haline getirin ve tereyağ ile birlikte haifif ateşte 3-4 dk kadar pişirin. Bu işlem meyvelerin aromasının daha çok çıkmasını sağlayacaktır.

-Meyve sosunu pudinge yedirin.

-Kremanın yarısını mikserle katılaşıncaya kadar çırpın ve hafif hafif karıştırarak pudinge ekleyin.

-Kalan kremayı ısıtıp içine bitter çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.

-Pudingi aralarına ganaş gezdirerek kuplara/kaselere boşaltın ve dolaba kaldırın.

-Kalan ganaşı buzdolabına kaldırıp iyice koyulaşmasını bekleyin.

-Pudingleriniz dolapta iyice soğuyunca (hatta servisten az önce buzluk kısmında bekletirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz) üzerlerine koyulaşmış ganaşla dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.

Afiyet olsun.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

pudingin her çeşidi tercihindir.ellerine saglık.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Olsa da yesek hem hafif hem de tatlıııı!!!

Sevgiler,
Evren

Pelin dedi ki...

Harika görünüyor. Gerçekten bu havalarda iyi gider.
Ellerine sağlık
Sevgiler

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ferah'cım ellerine sağlık, soğuk soğuk ne güzel olurdu şimdi :)

gülriz dedi ki...

Ben hala dondurma yemek için yazın gelmesini beklerim, biliyor musun? Hatta bazen kışın ortasında bacak kadar çocukların elinde dondurma görüp kendime kızsam da karpuz kabuğu denize düşmeden =))) dondurma yiyemem ben.

Sevgiler, kocaman