Pazartesi, Nisan 16, 2012
ÇİKOLATALI ÇITIR MERENG
Bazı lezzetler vardırki göünüşleri itibari ile yapmaktan korkarsınız ama yapınca görürsünüz ki çok pratiktirler ve zaman almazlar. Basit gibi görünen tariflerin de zorluk yanları vardır bunuda unutmamak lazım. Püf noktalarına dikkat ederseniz başarırsınız. Merenglerde bu sınıfa giriyor.
Ana malzeme yumurta beyazı. Önemli olan bu malzemeyi koyu kıvamda kar haline dönüştürmek, gerisi olmuş demektir.
Merengleri yani beze sevmeyen var mı? Tamam herkese hitap etmeyebilir belki ama çocukların hayır diyemeyeceği bir lezzettir bence.
Bu tarifimizde çikolata ve mısır gevreğide var ki bunlar merenglere ayrı bir hava veriyor :).
Çocuk partilerinde mönünüze dahil edin derim.
Gerekli malzemeler:
-2 yumurta beyazı
- 100 gr toz şeker
- 100 gr parça çikolata
- 35 gr mısır gevreği (biraz paçalanmış)
- Üzerlerine serpmek için Nesquik
Yapılışı:
- Tepsiye yağlı kağıt sererek hazırlayın. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
- Yumurta beyazlarını fazla geniş olmayan bir kapta mikserle çırpmaya başlayın
- Kıvam almaya başlayınca toz şekerini azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu noktada dikkat edin. Şekeri katmak için acele etmeyin ,yumurta beyazları koyu kıvam almaya başlayınca şekeri azar azar ekleyin.
- Yumurta beyazları kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Koyulaştığı anda çırpmayı bırakın.
- Metal kaşıkla yumurta beyazlarına mısır gevreğini ve çikolataları ekleyin. Yavaş yavaş yumurta beyazını fazla söndürmeden katlama usulü ile karıştırın.
- Tepsiye yaklaşık 2 cm aralıklarla 2 tatlı kaşığı ölçüsünde mereng karışımından parçalar koyun.
- 25 -30 dk pişirin.
- Sıcakken üzerleine Nesquik serpin
-Soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra tepsiden alın.
Afiyet olsun
İyi haftalar,
Ferah
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Nefis olmuşlar, ellerinize sağlık.
teşekkür ederim :).. sevgiler
Yorum Gönder