Çarşamba, Kasım 07, 2007

PASTA YAPIMI İÇİN UYGUN KEK TARİFLERİ



KAKAOLU KOLAY KEK :

4 yumurta
4 fincan şeker
3.5 fincan un
1 tepeleme fincan kakao
1 fincan sıvıyağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya






SADE KOLAY KEK :

4 yumurta
4 fincan un
4 fincan şeker
1 fincan sıvı yağ
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya

YAPILIŞI:
Önce yumurta ve şekeri pürüzsüz ve beyaz bir hal alana dek çırpıyoruz. Sıvı yağı ekliyoruz. Eğer daha kuru bir kekiniz olsun istiyorsanız yağ eklemeyebilirsiniz. Ben ıslak nemli kekleri sevdiğim için sıvı yağ ekledim. Başka bir kapta elediğimiz un, (kakao), vanilya ve kabartma tozunuda karışıma ekleyip kalıba döküyoruz. Yaklaşık 30-40 dk pişiriyoruz. Kürdan yardımıyla içinin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. Mümkünse ilk 25 dk fırını açmayın.

23 cm lik kek kalıbında 3 kata bölünebilen bir kek oluyor.
Kaynak: annem :)

-------------------------------------------------------------------------------------------

KAKAOLU KEK 2 :

250 gr tereyağ
450 gr toz şeker
6 yumurta (oda ısısında)
10 gr vanilya
300 gr krema (1+1/5 su bardağı)
1 tatlı kaşığı limon suyu
300 gr un (2 su bardağı)
100 gr kakao (2/3 su bardağı)
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
1/2 tatlı kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:
Fırın kabını yağlayıp un serpin. Fırını 175 dereceye ısıtın. Tereyağ ve şekeri çukur bir kapta mikserle şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra sırayla yumurtaları, vanilya krema ve limon suyunu ekleyin. Un, kakao, kabartma tozu, karbonat ve tuzu ayrı yerde karıştırın. Bir tahta kaşık yardımıyla tereyağlı karışıma ekleyin. Az karıştırın 40 - 45 dk pişirin.

26cm lik kalıp için uygundur.
Kaynak Emel Başdoğan
alıntı:burçinin denemeleri http://www.burcinindenemeleri.blogspot.com/

--------------------------------------------------------------------------------------------

ÇİKOLATALI KEK

18 cmlik kalıp için
3 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağından 2 parmak eksik un

20 cmlik kalıp için
4 yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker


100 gr sütlü + 100 gr bitter kuvertür
Vanilya
1 pkt kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
8 çorba kaşığı yoğurt
1/2 bardak sıvı yağ

YAPILIŞI:
Yumurta ve şekeri homojenleşene kadarçırpın. Benmarie yöntemiyle eritilmiş çikolatayı, yoğurt ve sıvı yağını ekleyin karıştırın. Diğer taraftan kakao, un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip karışıma ekleyin. yaklaşık 45-50 dk pişirin

Kaynak: Burcu http://www.pastaci.blogspot.com/



RULO PASTA YAPIMINA UYGUN PANDİSPANYA:



Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

1 su bardağı un

2 çay kaşığı kabartma tozu

1 tatlı kaşığı limon suyu

Bir kapta yumurta ve pudra şekerini mikserle çırpın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edip limon suyunu ekleyerek bir kaç dakika daha çırpın. Hamuru fırın kağıdı serili dikdörtgen fırın kabına döküp kaşıkla eşit olarak yayılmasını sağlayın. 175 derecede ısıttığınız fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Keki nemli beze sarıp rulo yapın ve soğuması için bekleyin.

DEVAM EDECEK........

2 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Merhaba Ferah Hn.
Sizin blogumdaki yorumunuzu okuyup sizi ziyaret ettim.
Ellerinize sağlık , çok hoş pastalarınız var. Umarım blog dünyası ikimiz için de olumlu gelişmelere sebep olur.
sevgiler....

ayseyaman dedi ki...

Sevgili Ferah benim gibi pandispanya özürlü biri için harika bir tarif dizisi hazırlamıssın, yaptığın pastaları da gördüm hepsi nefis görünüyor, 3'e bölünebilen kek tarifini denemek isterim tabii kendimde o cesareti bulabilirsem.:)
Bol pastalı paylaşımlar..Ellerine saglık...
Sevgilerle