Pazar, Ocak 15, 2012

PORTAKAL KREMALI BROWNİ

browni


Benim için çok sıkıntılı geçen 2011'i uğurladık nihayet. 2012 de umarım herkes için her şey çok daha güzel olacak.

Yine uzun zaman oldu yeni bir tarif girmeyeli, ama elde olmayan sebepler hep üst üste gelince ara vermek zorunda kaldım. Bu arada güzel şeyler de olmuyor değil elbet.

Tuz Biber Dergisi'nin bu ay ki konuğu bendim ve okuyucuları için bloğumda yer almayan dört tarif hazırladım. Tarifler için buraya bakabilirsiniz.

Gelelim tarifimize.  Bu tarifi benim favori sitelerimden joyofbaking de gördüğümden beri denemek istiyordum. Gerçi orjinali nane aromalı ve naneli çikolatalı, ben portakallı olarak denedim. Ama en yakın zamanda orjinaline sadık kalarak tekrar deneyeceğim :).

Brownie için gerekli malzemeler:

-113 gr tereyağı

-115 gr parçalanmış bitter çikolata

- 250 gr şeker

- 2 büyük yumurta

- 1 paket vanilya

- 65 gr un

- 1/4 çay kaşığı tuz

Portakallı krema:

- 2 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında beklemiş

- 1 su bardağı elenmiş pudra şekeri

- 1 yemek kaşığı krema veya süt

- Yarım tatlı kaşığı portakal aroması ve ya 1 portakal kabuğu rendesi

- Turuncu renk gıda boyası (isteğe bağlı)

Çikolatalı süsleme:

- 90 gr bitter çikolata

- 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırını 160 dereceye ayarlayın

23 cm X 23 cm kare kek kalıbına yanlardan taşacak şekilde yağlı kağıt  yerleştirin.


Çikolata ve tereyağını benmarie usulü eritin.  Ilınmaya bırakın

- içine şekeri ve vanilyayı koyun, karıştırın

- yumurtaları teker ekleyin elde tahta bir aparat ile ve ya tel çırpıcı ile iyice karıştırın
- Sonra un ve tuzu ekleyerek iyice karıştırın.
- Kabınıza dökün ve yaklaşık 25 dk kenarları hafifçe kahverengi olana dek pişirin. Kürdan testi yapın.

- Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bırakın.

- Diğer yandan portakallı krema için malzemeleri bir araya getirin ve iyice çırpın.

- Dilerseniz bir iki minik damla gıda boyası katın
- Soğumuş olan browninin üzerine yayın ve buzdolabında 10 dk bekletin.

- En son çikolata sos için tereyağını ve çikolatayı eritin. Dilerseniz tamamını yayın dilerseniz şekiller yapın. Tekrar buzdolabına koyup yaklaşık30 dk bekletin.
- Browniyi yağlı kağıtlardan tutarak  bir kesme tahtasının üzerine koyun ve keskin bir bıçakla karelere bölün.

Not: Dilerseniz  kremayı portakal yerine değişik aromalar lada ve renklerde deneyebilirsiniz. En üstüne çikolatalı sos yerine direk çikolata rendeleyebilirsiniz.


3 yorum:

http://www.lezzetibol.com dedi ki...

Hep güzel haberler paylaşacağın sağlıklı mutlu huzurlu bir yıl dilerim canım...

Brownie şahane görünüyor. Portakal ve çikolatanın uyumu süper olur gerçekten:)

Ellerine sağlık canım

Ferah Gülşen dedi ki...

Tijencim amin canım. Çok sağol.. Sevgiler...

Bir Dilim Aşk dedi ki...

Portakallı browniniz harika görünüyor, ellerinize sağlık. Sevgilerimle...