Salı, Ocak 15, 2008

ELMALI MUHALLEBİLİ TATLI


Elmalı krem karamel olarak duyurduğum gelecek tarifimin adını, pek bizim bildiğimiz krem karamel gibi olmadığından değiştirdim. Aslında yapıp bloğa koymaya karar vermeden önce herhangi bir tarifi duyurmam ama nasıl olduysa bunu daha yapmadan gelecek tarif olarak yazdım. Yanlış anlamayın tadı çok güzeldi sadece ismi uygun değil diye düşündüm :).

Sanırım karamel adını üstüne sürülen yumurta beyazından alıyor ama ben yine de adını değiştirdim. Asıl herkesin bildiği sevdiğimiz krem karameli yakın zamanda yapacağım kısmetse :).

Benim gibi elmalı tatları sevenlerdenseniz bunuda beğenirsiniz o zaman. İçinde elma ve tarçın olan herşeyi beğenirim. Yapımı çok kolay ve ufak çocuklarında rahatlıkla yiyebilecekleri bir tatlı oldu. Orjinal tarifinde kaselere boşaltılarak yapılmıştı ama ben malzemeleri yarıya indirip bir de dikdörtgen bir borcamda yapınca böyle ince görünümlü bir tatlı oldu. Ama önemli olan tadı değil mi :) ? Tadını beğendiğimize göre sorun yok o zaman. Tarif Sofra dergisinden alınmıştır.

Gerekli malzemeler:

6-8 kişilik

7 adet elma

1 çay bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tarçın

1 çorba kaşığı dövülmüş fındık

Krema için:

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

4 su bardağı süt

3 adet yumurta sarısı

Üzeri için:

3 yumurtanın beyazı

yarım çay bardağı şeker

Elmaları soyup küp küp doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyip kısık ateşte elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp içine tarçını ve fındığı ilave edin. Tek kişilik ısıya dayanıklı cam kaplara elmaları paylaştırın veya benim yaptığım gibi tek parça borcama yayın. Bir tencerede şekerle unu koyup karıştın. İçine yumurta sarılarını ve sütü ekleyerek topaksız olacak şekilde karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Mikserle bir iki dakika çırpın. Elmaların üzerine muhallebiyi dökün. En son yumurta beyazlarını, şekeri azar azar ekleyerek kar beyaz olana kadar çırpın ve muhallebinin üzerine sürün.

Fırın kaplarını fırının üst rafına koyup yumurta beyazlarının üzeri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarınca soğumaya bırakın ve buzdolabında en az bir saat bekletin.

Afiyet olsun.

6 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Lilam, çok hafif olmuşa benziyor bu tatlı. Tam bana göre yani:))

Ellerine sağlık canım,

Sevgiler..........

Pastanı Seç dedi ki...

ay ay harika valla bayılırım :)

sevgiler

Adsız dedi ki...

Bunu hemen kızım için denemek istiyorum.
Umarım beğenir bizim beğeniceğimiz kesin de. Valla çocuklara ne yapacağımızı şaşırıyoruz ama bu bana çok hafif geldi ellerine sağlık ablacım. bloğuna tekrar hoşgeldin.SAĞLIKLA KAL SEVGİLER...

İLKAY dedi ki...

mmmmmmmmm nefis görünüyor bana göre.....ellerine sağlık...bir de evde benim pişmiş rende elmam var onunla yapayım ben....malzeme değerlendirmiş olurum....
tarifi için çok sağol canım....
sevgiler,
ilkay

Ferah Gülşen dedi ki...

rapunselciğim - evet gercekten hafif bir tatlı oldu. arada değişik basit şeyler isteyenlere göre :)

pastanı seç - teşekkürler :)

Kardeşim canım - hoşbulduk canım. dene beğenirsiniz bence de.

ilkay'cığım - Hoşgeldin :). Deneyip memnun kalırsan haberim olsun. sevgiler.

Mutfak Havlusu dedi ki...

ooo bu ne güzel görüntü elma ve muhallebi yakışır hemde çok.
ben bu görüntüyü nasıl kaçırmışım,ee şu vakitsizliğe ne desemki:(
çok güzel,ellerine sağlık.