Çarşamba, Kasım 28, 2012

KREMPEYNİR KREMALI MOZAİK PASTA



Krem peynirli tatları çok severim. O yüzden cheesecake ve tiramisuya bayılırım. Bu krem peynirli kremayı daha önce browni üzerinde denemiştim. Bu sefer aklıma mozaik pasta geldi.

Mozaik pastayı 7den-70 e herkes çok sever. Bizim evdede çok seviliyor tabiiki.

Siz isterseniz bu pratik kremayı küçük kaplarda ufalanmış burçak bisküvi üzerine döküp servis edebilirsiniz. Cheesecake tadında olur ;).

Sevgili arkadaşım Sevil bana geldiğinde doğumgünüydü ve bende bu pastayı onun doğumgünü pastası olarak servis ettim :). Kendi aramızda kutlamış olduk böylece.

Yapımı kolay yemesi enfes tarif şöyle :) :


Malzemeler:

- 2 paket pötübör bisküvi
- 125 gr margarin

- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker

- 4 yemek kaşığı kakao
- 150 gr bitter çikolata

Üstü için:
- 100 gr yoğurt  yarım saat öncesinden süzdürün(suyunu süzün)

- 100 ml krema

 - 200 gr krem peynir (pınar beyaz kullanıyorum)

 - 4 yemek kaşığı pudra şekeri

 - 1 Limon kabuğu rendesi ve suyu (isteğe bağlı)

Mozaik pastanın yapılışı:
- Margarini kısık ateşte eritin

- İçine kakao, süt, çikolata ve şekeri ekleyin. 

-Çikolataların erimesi için iyice karıştırın

- Ufak parçalara bölünmüş bisküvileri katıp iyice karıştırın
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kaba yayın.
-Buzdolabında yarım saat soğutun.
Üst kreması:

 -Kremayı ve yoğurdu beraber çırpın,

- Krem peyniri ekleyin, en son pudra şekerini,  limon kabuğunu ve suyunu da ekledikten sonra bir kaba alarak dolapta dinlenmeye bırakın.

- Krema koyulaşınca  mozaik pastanın üzerine dökün ve en az 3-4 saat buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun.

Sevgiler

Ferah

 

 

2 yorum:

Mutfak Havlusu dedi ki...

Klasik tatlılardandır ama her zaman iyi gider,ellerinize sağlık.

Ferah Gülşen dedi ki...

kesinlikle, teşekkür ederim :)