Pazartesi, Aralık 03, 2012

ZEYTİNLİ LOKMA


 
 
Sevgili Emel Başdoğan'ın yıllar önce bir marka ile birlikte çalıştıkları yemek kitabından bu tarif. Mağazalarda müşterilere hediye olarak veriliyordu.  Değişik ve pratik tariflerden oluşmuş kitapta bir çok denediğim ve de memnun kaldığım tarifler oldu. Bu da onlardan biri.
Çay sofralarında iyi gider.
Ekmak hamurunu çok kullanırım. Kurtarıcıdır :). Pizza, kızartma, poğaça 5 dakikada hazır.
Malzemeler:
- 1 çiğ ekmek hamuru

- Yarım demet dereotu

- 100 gr kaşar peyniri

- Toz kırmızı biber, tuz

- 2 diş sarımsak

- 1 kase yeşil zeytin

Yapılışı:

- Dereotunu, sarımsağı, peyniri rondoda kıyın.

- Toz kırmızı biberi, tuzu ekleyin.

- Hamuru bu malzeme ile karıştırın.

- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine zeytini koyup yuvarlayın.

- Kızgın yağda kızartın.

Afiyet olsun
 
Sevgiler,
 
Ferah

Hiç yorum yok: