Pazartesi, Ocak 28, 2008

KESTANELİ PASTA


Eşimin geçmiş doğumgünü için pasta yapacağımı söylemiştim. Ama hem gecikmiş olması, hem haftasonu olan başka planlar derken araya sıkışan bir doğumgünü pastası olmak durumunda kaldı maalesef(acaba bunda ona biraz bozuk olmamın sebebi de var mıdır sizce?:)Kafamda çok daha başka pasta yapmak vardı. Daha bir karakterine uygun temalı pasta olsun istiyordum ama olmadı.

Emel Başdoğan'ın kestane tatlısını yapmak için bir kestaneli krema hazırlamıştım iki gün önce ama yaptığımda bunun güzel bir pasta kreması olabileceğini düşündüm. Ve pastada kullanmaya karar verdim. Pandispanyasını bir gün önceden yapamadım ve pazar günü hem kekini yapıp pişer pişmez katlara ayırmam gerekti. E böyle olunca bayağı dağılan parçalanan bir kek oldu. Bu hatada alttaki dilim fotoğrafında göreceğiniz gibi kek kırıntılarının kremaya karışmasından anlaşılıyor zaten.
Daha önce yaptığım bir pandispanya değildi. Tarifi birebir uygulamayınca kek kuru oldu. Yani malzeme miktarları az gelmişti arttırayım diyince olmadı işte. Ve şunu bir kez daha gördümki orjinal tarifi fazla kurcalamamak lazım :).

O yüzden ben size kekin değil sadece çok hoşumuza giden kremanın tarifini vereceğim. Pandispanya olarak kakaolu istediğiniz pasta keki uygulanabilir.


Krema için Gerekli malzemeler:

500 gr kestane

1/2 su bardağı toz şeker

200 ml krema

vanilya

Kestanelerin kabuklarını keskin bir bıçakla artı şeklinde kesin. Su dolu tencereye koyup haşlayın. Pişince suyunu süzün, kabuklarını soyup rondoya koyup krema, şeker ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Buzdolabında bekletin. Ben pasta içine kalan kestaneleri parçalayıp koydum ve damla çikolata serpiştirdim.

Emel Başdoğan bu kremayı çikolata kaplarının içinde sunmuş. Üstünüde meyve şekeriyle süslemiş. Size fikir vermesi için ağıdaki orjinal tarife ait resmi koydum.

Kabul buyrun efendim :). Sevgiler,





5 yorum:

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ellerine sağlık Ferahcığım. Eminim çok lezztlidir.

Damak Tadı dedi ki...

Çok nefis görünüyor,ellerine sağlık Ferha'cığım..Kestaneli pastaları bende çok severim..))

Sevgiler

Adsız dedi ki...

ablacım ellerine sağlık valla biz bu pastayı tatma şerefine eriştik. Biz beğendik güzel olmuş.Enişteme tekrar sağlıklı güzel bir yıl diliyoruz.Her şey gönlünüzce olsun SEVGİLER...

Adsız dedi ki...

Hiii ne güzel olmuş,ellerine sağlık olsun.

ayşegül mutfakta dedi ki...

kestane başlı başına harika bir lezzet.. heleki pastasııı mmmm ellerine sağlık!