Cuma, Şubat 01, 2008

NEFESİMİ KESECEK ANLAR


En sonunda ben de mimlendim. Burçin'in 'SOBE' emailini aldığımda çok heyecanlanmıştım bu benim katılacağım ilk blog oyunu olacak diye. Teşekkürler Burçin'ciğim beni de düşündüğün ve bu oyuna dahil ettiğin için.

Sorulara bakıpta cevaplarımı not almaya başlayınca baktım liste uzuyor hatta iş keşkelere, pişmanlıklara, gerçekleşmesi zor hayallere doğru gidiyor, dramatikleşiyor bıraktım :). Hepimiz çoğu zaman pişmanlıklarımızı ve hayallerimizi oturup düşünürüz ama iş yazmaya gelince durum farklılaşıyor. Daha bir derin düşünüp farkında olmadığımız keşkeler ve hayallerle karşılaşıyoruz. Ya da en azından bana öyle oldu.

Neticede durumu öze indirip o şekilde yazmaya karar verdim. Ama bir kenara karaladığım notlar belki ilerde günışığına çıkarlar diye beklemede. Ama yine de fazla geriye bakmadan ileriye dönük iyi fikirlerimi, hayallerimi defterime yazmaya devam edeceğim. Lafı daha fazla uzatmadan maddelere geçiyorum.

1. işte bunlar bakalım kaç tanesi gerçek olacak :

- Bundan yıllar önce okuduğum bir soruya cevap vermiş bir kenara not almıştım yine, '10 sene içinde kendinizi nerede görmek istiyorsunuz' sorusuydu. Benim not aldıklarımın içerisinde kendi işimi istiyorum cavebı da vardı. 10 yılı çoktan geçtik ama ben hala ümitliyim. Çocuklar için ve ya çocuklara özel bir yer açmak istiyorum. Yiyecek içecek işide kesin olacak bunun içinde. Artık kaçarı yok :).

- Meyve ağaçları olan bahçeli bir ev

- Bol bol yurtiçi ve yurtdışı kültürel seyahat

- Kalabalık bir aileyiz. 6 kardeş, eşler, çocuklar ve büyüklerimizle birlikte topluca bir tatil yapmak. Her yaz yazlıkta buluşuyor bu grup tatil için aslında ama benim isteğim farklı bir yerde tatil yapmak. Artık bir otobüs ve ya uçak kapatırız sanırım :).



2. Hemen yapabileceğim halde neden beklediğimi bilmediklerim:


- Geniş kapsamlı Pastacılık kursuna katılmak

- 2. bir lisan kursuna gitmek, hep İtalyanca kursuna katılmak istemişimdir.

- Evdeki kutularda bekleyen fotoğrafları albüme yerleştirmek, ayırdığım nostaljik fotoğrafları çerçeveletip nostaljik bir köşe yapmak.

- Uzun zamandır ihmal ettiğim arkadaşları, akrabaları ziyaret etmek.


3. Bir daha dünyaya gelsem ve seçme şansım olsa:

- Kesinlikle büyük bir sabır gösterip daha ilk yıldan pes etmeden üniversiteye hazırlanmak,

- Yurtdışında bir eğitime katılmak (bir sertifika kursu mesela)

- Anne olmak için fazla beklememek :)

Bende bu oyuna katılmaları için sevgili Lale, Feyhan ve İlkay'ı sobeliyorum.

Herkese iyi hafta sonları diliyorum. Bugün yapacaklarınızı yarına bırakmayın...

Sevgiler,

3 yorum:

İLKAY dedi ki...

Canım benim en kısa zamanda cevaplayacağım....
Sobeye çoook teşekkür ederim...
Çok sevindim....::))))

Sevgilerimle,
İlkay

Leziz Tarifler dedi ki...

Canım en kısa zamanda ben de cevaplayacağım. Sobeee için teşekkürler.. Bir de rica etsem adımı Feyzan olarak linklerine eklemişsin, Feyhan yapar mıydın?.
Sevgilerimi yolluyorum.

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

Ferahcığım - Bu güzel cevaplar ve katılımın için çok teşekkür ederim. Benim de hoşuma giden bir mim oldu bu.
Sevgiler,