Tabii ki kavurmuyoruz o caanım brownieyi :), sadece iki kere pişirip kurutuyruz. 'Biscotti' İtalya'nın meşhur kurabiyesine verilen ad. İki kere pişirilmiş anlamına geliyor.
Uzun zamandır yine yapılacaklar listemde beklemekten sıkılan bir tarif. Nihayet sıra geldi.
Biscotti nin değişik şekillerde yapılan versiyonları var elbet.
Benim ilk denemem tabii ki çikolatalı olan :).
Biscottilerin bir güzelliği de uzun süre saklanabilmeleri. Misafirlerinize kahve ve ya çayın yanında ikram edebileceğiniz güzel bir alternatif kurabiye.
Yerken çayınıza batırmayı unutmayın :)....
Gerekli malzemeler:
- 1/3 cup yumuşak tereyağı
- 2/3 cup şeker
- 2 yumurta
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 3/4 cup un
- 1/3 cup kakao
- 2 çay kşığı kabartma tozu
- 1/2 cup çikolata parçaları
- 1/4 cup ceviz ve ya fındık
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı su
Yapılışı:
- Tepsiye yağlı kağıdı koyun.
- Fırını 180 dereceye ayarlayın.
- Tereyağı ve şekeri krem gibi olana kadar iyice çırpın.
- Yumurtaları birer birer ekleyip karıştırmaya devam edin ve vanilyayı ekleyin.
- Birlikte elediğiniz un, kakao ve kabartma tozunu karışıma ekleyin.
- Suyla çırptığınız yumurta sarısını üzerlerine srün ve yaklaşık 25-30 dk pişirin.
- Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin ve fırın ısısını 150 dereceye düşürün.
- Verev olarak ekmek dilimi keser gibi dilimleyin ve dilimleri tepsiye dizin.
- Üzerleri kuruyana kadar yaklaşık 15 dk daha pişirin.
Fırından çıkardıktan sonra iyice soğumaları için bekleyin ve sonra dilerseniz çikolata eritip biscottileri süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.
'Bayram' tadında geçirebileceğiniz bir bayram diliyorum.
Sevgiler.
2 yorum:
Ah ne diyeyim ben simdi! Fotograf harika, sanki elimi uzatsam alabilecegim. Nefis olmsu ellerine saglik!
Şimdi benimde yapılacaklar listeme girdi. Görüntü mükemmel ayrıca çikolatalı olmasıda çok iyi. Ellerine sağlık
Yorum Gönder