Pasta ve kurabiye yapımına iyice merak sardığım günlerde bana yol gösterecek ilk aldığım kaynaklardan biri The Australian Women's Weekly'nin Cookies& Biscuits kitabı oldu. Ama bir türlü içindekileri denemeye fırsat bulamadım. Geçen hafta Makaron dolgulu Kalp kurabiyelerden yapmaya karar verdim. Elinde bu dergiden olanlar bilirler aslında orjinal görüntüsü böyle değil :). Ortaya makaronlardan fazla koyunca kabarmasıyla birlikte böyle kurabiye üstüne çıkan bir görüntü oluştu. Ama benim bu görüntüde hoşuma gitti.
Gerekli malzemeler:
100 gr tereyağ
150 gr şeker
1 yumurta
300 gr un
1 tatlı kaşığı kakao
100 gr bitter çikolata
Makaron malzemesi:
1 yumurta beyazı
55 gr şeker
yarım tatlı kaşığı vanilya
60 gr hindistan cevizi
1 tatlı kaşığı un
2 yemek kaşığı kurutulmuş böğürtlen (ben dondurulmuş taze böğürtlen kullandım)
Önce makaronu hazırlayın.
Bir kapta yumurta beyazını mikserle iyice çırpın. Azar azar şekeri ekleyin. İyice karıştırın. En son vanilya, hindistan cevizi, unu ve böğürtlenleri ekleyin. Bir kenarda bekletin.
Yağ, şeker ve yumurtayı iyice özdeşleşene kadar çırpın. Sonra kuru malzemeleri önce yarısını sonra diğer yarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Eritilmiş çikolatayıda ekleyerek hamuru unlanmış bir yerde yoğurun. Hamuru iki parşömen kağıdının arasına koyup merdaneyle açın. Yaklaşık 7mm.
Fırını 180 dereceye ısıtın. Tepsiyi yağlayıp parşömen kağıdı serin. Kalp kurabiye kalıbıyla hamuru kesin. Aralarında 2cm olacak şekilde tepsiye dizin. Tepsideyken kalplerin ortasını en küçük boy kalp kalıpla kesip çıkartın. 7 dk pişirin.
Tepsiyi fırından çıkarıp fırının ısısını 150 dereceye düşürün. Daha önce hazırladığınız makaron içini bir çay kaşığı yardımıyla kalplerin ortasına doldurun. Aliminyum folyoyla üstlerini çadır gibi sütüne kaplayın. Makaronlara değmiycek. (ben bu kısmı atladım, yapmayı unuttum. Makaronları doldurduktan sonra hemen fırına verdim :). E aceleciyim ya biraz. Sanırım birazda o yüzden öyle kabardılar.)
Yaklaşık 15 dakika daha, makaronlar sertleşene kadar pişirin. Tepside 5 dakika soğutun, sonra iyice soğumaları için tel ızgaraya alın.
Kolay gelsin.
10 yorum:
lilacım, bence böyle çok daha güzel olmuş:))
pıt pıt atar kalbim modunda bir kurabiye:))
harikasın rapunsel. benzetmen hoşuma gitti:)
nefis degisik bir kurabiye olmus,görüntüsü cok sirin elinize saglik
Cok sahane bir kurabiye olmus,ellerinize saglik.
yazilacak pek bir sey yok aslinda gunler gunleri kovalkicak bizlerde bu duruma alismaya calismaya calisacagiz bakalim becerebilecekmiyiz esracigimla 1 yil olacakti tanisali :( ama bu kisa zamana ole cok sigdirdikki vefatindan birkac saat once gecenin 2.5 ugunda konusmustuk o kadar samimiydik ama o simdi yok bu duruma alismam cok zor olacak :(
bunlar çok şık görünüyorlar.
lezzetide nefistir.
ellerine sağlık
hepinize güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. ziyaretiniz yeter.
Kurabiyene de sunumuna da bayıldım.Ellerine sağlık.Harika olmuş.
sevgiler...
cafe gusto: çok teşekkür ederim iltifatınız için :).
sevgili pastalila...
resmen vuruldum görünce.mutlaka denemeliyim ellerine sağlık .tarif tamamen orjinal tarifin uyarlaması mı ?
sevgiler...
funda
Yorum Gönder