Pazartesi, Aralık 10, 2007

BAHAR PASTASI :)



Daha kış gelmeden nerden çıktı bu pasta demeyin. Yaparken bahar havasındaydım, içimden öyle gelmişti ama cumartesi günü kış havasına büründüm :( Bugün yine 'güzel günler bizi bekler' modundayım. Daha doğrusu o havada olmak istiyorum.
Kızımın yuvaya başlaması şerefine perşembe günü yapmıştım bu pastayı. Çiçeklerle süsledim içimiz açılsın diye. Ama cumartesi başıma gelen bir hırsızlık olayıyla içimiz daraldı yine:(. Ne nasıl oldu diye uzatmak istemiyorum sadece şunu söyliyim özellikle çocuklu annelerin başına çok gelen çocuk arabasından çanta çalma durumu. Acayip dalgın oluyorum bazen ben yaa. Gayri ihtiyarı kolayıma geliyor ve çantayı asıveriyorum arabanın koluna. Çok yanlış biliyorum ama hep yapıyorum. Çantada ne var derseniz, ne yok ki. Ehliyet, cüzdan, araba ruhsatı, cep telefonu, araba teybi kimlikler vs vs vs. Bulunduğumuz mağazada kamera kayıtlarına baktık ama bir şey göremedik. Hoş görsek ne olacak ki. Şu evrak işleriyle uğraşmak çok yoracak en azından onlar bulunsa. Aman siz siz olun öyle arabalara falan çantanızı bırakmayın!


Neyse giden gitti yapacak bir şey yok maalesef. Gelelim pastamıza :) Kek olarak benim her zaman kullandığım kakaolu kolay kek tarifimi kullandım. Krema olarak kakaolu yağlı krema 'buttercream' denedim.

Pek yağlı krema, krem şanti kullanmayı sevmiyorum pastalarda ağır bir tadı olur diye özellikle çocuklarda yiyecekse ama bu sefer vaktim dardı ve pratik bişeyler yapmalıyım derken iç malzeme olarak buttercream de karar kıldım. Dışına da çilekli kremşanti kullandım. Bu şantiden azıcıkta içine sürdüm. Üstü için kreması pek yeterli gelmedi her tarafı kapanmadı düzgün olarak. Uzun zamandır kullanılmayı bekleyen yeşil granül çikolata topları imdadıma yetişti. Sadece yanlarını kaplamaya niyetliydim ama üstünede serpiştirdim. Eee bu yeşil görüntüye çiçek yakışır dedim ve çiçekleri yaptım. Allahtan renkli şeker hamurları kalmıştı önceden. Ortayada çiçek toplayan tavşanıda ekleyince süsleme benim neznimde tamamlanmış oldu. Akşama yetiştirdik böylece. Kekte buzlukta bekliyordu zaten :). Şimdi farkettim sanki arkamdan kovalayan varmış gibi yazmışım sanırım :).
Bu pastada bizim dışımızda kardeşim, eşi, yeğenim ve bazı komşular tarafından denendi ve onaylandı. Buttercream değişik bir tat verdi gerçekten. Kalan pastadan ertesi günü yiyince fark daha çok ortaya çıktı. Beklemiş pastaları daha çok seviyorum.
Kek tarifine benim pasta keklerinden bakabilirsiniz. Benim elimde iki kat pasta kalmıştı onu değerlendirdim ve bunun için aşağıda verdiğim ölçü sadece içi için yetti dışına krem şanti kullandım. Hem içine hem dışına kullanmak isterseniz miktarı iki kat arttırmalısınız.
Buttercream için gereken malzemeler:
125 tereyağ (oda sıcaklığında)

250 g pudra şekeri

2 tatlı kaşığı süt

2 yemek kaşığı kakao

2 yemek kaşığı sıcak su
Bir kaba tereyağını koyun ve üstüne elenmiş pudra şekerini, sütü ekleyin tahta kaşıkla veya mikserle iyice özdeşleşene kadar karıştırın. En son kakao ve suyu ekleyip biraz daha karıştırın. Kremanız hazırdır.
Bu kremayı değişik tatlarda hazırlayabilirsiniz. Kakao koymadan içine vanilya esansı, portakal veya limon kabuğu rendesi ve suyu ekleyebilirsiniz. Örneğin yukardaki ölçülere göre 4 tatlı kaşığı portakal suyu ve rendesini kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı sütü çıkaracaksınız.

Kremalar ve değişik tatlarla ilgili ayrıca bilgi vericem inşallah yakında :).
Sağlıcakla kalın ve özellikle alışveriş merkezlerinde gözünüzü dört açın derim ben.

16 yorum:

Misssgibi dedi ki...

Şahaneeee bir pasta olmuş. Bayıldım çiçeklere, tavşancığa :))

Ellerinize sağlık.

İçimizi açtınız...

Bu sırada hırsızlık meselesine çok üzüldüm.. :( En sinir bozucu şey evrak işleri oluyor. Ama ne yapalım daha dikkatli olmalı :(


Sıcacık sevgiler..
www.misssgibi.com

Disalce dedi ki...

aman Allah korusun....
maşallah senin çantada çanta görünümlü arabaymış....teybin ne işi var ....
canım benin çok geçmiş olsun....

pastan harika....ellerine sağlık...

Leziz Sofralar dedi ki...

Aslinda kisin ortasna gelirken bahardan renkler görmek cok iyi oldu bir anda icim isindi diyebilirim birde tatma imkani olsa kimbilir daha ne kadar sevinirdim,ellerinize saglik sevgiler...

Cafe Gusto dedi ki...

Ellerine sağlık çok güzel bir pasta olmuş.Ayrıca çok çok geçmiş olsun.Ben alışveriş merkezlerine giderken küçük boyna asmalı çantalar kullanıyorum.Sanırım sende aynısını yaparsın artık.sevgiler...

Baharcicegi dedi ki...

haftalardir yagmurlu Almanya havasinin üstüne icimi acti bahar pastan.renkli sirin olmus,elinize saglik.

Ferah Gülşen dedi ki...

zerrincim - beğenmene sevindim. bundan sonra daha dikkatli olucam kesinlikle, teşekkürler.

disal - hoşgeldin :). Allah hepimizi kotuluklerden korusun canım. Ziyeretin için teşekkürler.

yemeğim - ziyeretiniz için teşekkür ederim. Keşke tattırma imkanım olsaydı :(.

cafegusto - teşekkürler. bazen uzun saplı çanta alırsam çapraz takıyorum ama işte her zaman olmuyor. Bundan sonra daha uygun çanta ve içindekileride daha minimumda tutucam :).

baharçiçeği - Senin adına yaraşır olmuş yani :). Bir nebze içini açtıysa ne mutlu bana. teşekkürler.

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

canım,
Önce geçmişler olsun, büyükler ne der "cana gelmesin".Size bir şey olmamış ya, buna da şükür demek lazım galiba.
Pasta ise tam bahar olmuş, dışarısı buz gibi ama bu pasta içimi ısıttı:))
Ellerine sağlık,
Sevgiler....

canan kufer dedi ki...

merhaba pastalila,

su soguk ve yagmurlu kis günlerinde blogunu ziyaret ettigimde icim acildi. cok hos ve renkli bir pasta ile karsilastim. hele ortadaki tavsancik almanya'daki paskalya zamanini hatirlatti bana...
ellerine saglik,
sevgiler,
canan

Ferah Gülşen dedi ki...

Rapunselcim- Dediğin gibi bizde oyle teselli ediyoruz kendimizi. Ama moral bozuyor iste. Tesekkurler

Canan - İyi ki yapmisim bu pastayi :) demek ki soguk kıs aylarında iç ısıtıcı yazın yakan güneşinde de kış temalı pastalar yapmak lazım. Sevgiler.

Kevser - Elda'nin Annesi dedi ki...

Merhaba canim, bahar pastasina bayildim ama biraz asagidaki minik elmali tartlar beni bitirdi ekran karsisinda, ellerine saglik diyorum. Sayfandaki tarifler de resimler harika.

Bana da beklerim diyorum ve hemen gidiyorum.

Selam ve sevgilerimle..

Ferah Gülşen dedi ki...

Kevsercim ziyaretin ve güzel sözlerin için teşekkürler. Her zaman beklerim.

Müge Hüner dedi ki...

Pasta şahane... İçi açılıyor insanın.
Hırsızlık olayına da çok üzüldüm, çok geçmiş olsun. Resmi evrakları çıkarmak en çok da bezdiriyor insanı:(( Tekrar geçmiş olsun:(

Burçin'in Denemeleri dedi ki...

İyi ki o moddaymışsın bu iç açıcı eser ortaya çıkmış. Ellerine sağlık Ferah'cığım...

Ferah Gülşen dedi ki...

Müge'ciğim- Teşekkürler. Evet hem de nasıl gözümde büyüyor o işler var ya :(. Bu hafta sonuna kadar çıktı çıktı yoksa haftaya başlıycam işlemlere.

Burçin'ciğim - Gönül isterki hep o modda olalım ama olmuyor işte. Teşekkürler canım ziyaretin için.

fidaneli dedi ki...

ıyıkı zıyartıme gelmıssınız:) bu ne guzel ıc acıcı bır pasta boyle... hem yaptıklarınızada göz gecdırınce aslında korkmanızı gerektıren bırsey yokmus gıbı geldı bana.. ben gercı sızın gıbı henuz cok yenıyım yolun basındayım, ama ınanın yaptığım her pastada aynı heyecanıyasarım.. sankı ılk kez yapacakmısım gıbı:)) hatta pastacı ark daslarım off fıdan yaa sankı hıc yapmadın da soruosun fılan derler:)) ama yardım gerekırse ne zamanıstersenız yardımcı olmaya calısırım;)

sevgıler

Ferah Gülşen dedi ki...

fidaneli - iade-i ziyaretin için çok teşekkür ederim. Sizlerle bende heyecanımı yenebilirim biraz olsun inşallah. Sevgiler.