Çarşamba, Aralık 05, 2007

TATLI KOŞTURMA :) ve ÇİKOLATALI MUFFİNLER


Bu hafta güzel bir koşturma içine girdik kızımla. Hayatımıza güzel bir heyecan, renk geldi ama uzun, yorucu bir yolculuğun da ilk adımları atıldı. Benim kuzum Damla'm büyüdü de yuvaya başladı bu hafta :).

Uzun yuva arayışlarım sonucunda nihayet bir karara vardık ve bu hafta Damla'yı okula başlatabildik. Doğduktan sonra çalışma hayatıma ara vermiştim. 1 sene sonra bakıcı ablayla devam edelim dedik. Ama hep içimde bir suçluluk duygusu vardı. Her gün içim cız ederek işe gidiyordum. 4 ay dayanabildik ve ben istifa ederek en azından yuva yaşına kadar ben bakıcam diyerek bakıcı defterini kapadık. O gün bu gün kızımla hep beraberiz :). İnşallah nice senelerde beraber oluruz. Ama herkesin kendi hayatı olacağı da bir gerçek. Hiç bir şey eskisi gibi olmayacak biliyorum. Artık okul hayatı başladı mı bir çok şey değişecek ve hem benim hem kızımın alışması gereken bir dönem başlıyor.

İlk gün gayet güzel başladı ama ben okuldan ayrılamadım tabii ki. Müdüre hanımın odasından kamerayla takip ediyordum ama o yetmiyordu bulunduğu sınıfın kıyısında köşesinden izliyordum. Arkadaşlarıyla napıyor? uyum sağlayabiliyor mu? O resmi çekeyim bu videoyu çekeyim derken her ne kadar gizli gizli yapmaya çalışsamda Damla'ya yakalanıyordum bazen ve kızın dikkati dağılıyordu. Yanıma gelip sınıfa çekiştiriyordu. Eee tabii öğretmende 'Ferah hanım yarın siz burda hiç yokmuş gibi yapalım mümkün olduğu kadar ona görünmeyelim' demek zorunda kaldı. Neyse o da bende bugün biraz daha alıştık. Umarim bu alıştırma dönemini sorunsuz atlatırız.


Okulunun ilk gününde arkadaşlarına dağıtması için kızımla muffin hazırladık. İtinayla süsleyip sepetimize yerleştirdik. Arkadaşlarına bir şeyler verme fikri çok hoşuna gitmişti ve heyecanla onları dağıttı. Muffin tarifini Pastacı Burcu'dan aldım.

Muffin için gereken malzemeler:
2 yumurta

2 fincan şeker

2 fincan sıvıyağ

2 fincan yoğurt

6 fincan un

1 pkt. kabartma tozu

100 gr bitter

Yumurta ve şekeri şekerler eriyinceye kadar iyice çırpın. Önce yoğurdu sonra yağı ekleyip karıştırın. Kabartma tozunu ve unu başka bir kapta karıştırıp diğer karışıma ekleyin. (Ben bu aşamada 1 çorba kaşığı kadar kakao ekledim hafifçe karıştırdım)En son çikolata parçalarını ekleyin ve bir iki karıştırdıktan sonra muffin kalıplarına bölüştürün. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında pişirin.

Afiyet olsun.

2 yorum:

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Minik Damloş'a hayırlı olsun:))
Gerçekten çok büyük bir adım, artık bebek değil o ; kocaman bir çocuk:))
Dila'mın deyişiyle "Büyük" okullara başladığı günleri de görelim hep beraber:))
Sevgiler...

Ferah Gülşen dedi ki...

Evet rapunsel teyzesi o artık büyüdü. İnşallah o güzel günleride görürüz dediğin gibi hep beraber.

Bu arada yorumlarınla beni hiç yalnız bırakmadığın için de ayrıca teşekkürler.