Çarşamba, Nisan 22, 2009

EN GÜZEL BAYRAM 23 NİSAN



En güzel bayram 23 Nisan. Çocukların en güzel bayramı.

Hep birlikte söz veriyoruz Atam sana,

İleriye bakacağız, geçmişten ders alacağız,

Yurdumuzu senin ışığınla Dünyaya tanıtacağız.

Sevgili Selen'ciğim bugün okulda tören yaptık. İstiklal Marş'ını okuduk, dans ettik, balon patlatmaca oynadık, sandalye kapmaca oynadık, şarkılar söyledik, şiir okuduk.

Atatürk düşmanları yok etti. Sonra da öldü. O artık kalbimizde.

"Canım Atatürk'üm mavi mavi gözlerinle bize çok şey anlattın, sana çok teşekkür ederiz."



TRUFFLE-LOLİPOPLAR






NOT:

23 Nisan etkinliğine blog dünyası da katıldı ve biz büyükler bir günlüğüne de olsa bloğumuzu çocuklarımıza bıraktık. Yukarıda ki bannerdan katılımcı bloglara ulaşabilirsiniz.

Kızım Damla 4 yaşında olduğu için bloğumda yazıp çizme durumu pek olamıyacağı için ben de onun ağzından okulda geçirdikleri günü kaleme aldım kesinlike söylediklerinde değişiklik yapılmamıştır. Hoş gerçi çok fazla şey de anlatmadı zaten :). Kısa ve öz oldu sanırım.

Adı geçen Selen, Damla'nın en sevdiği kuzenidir. Ona hitaben anlatmayı uygun gördü kendisi. Sonra da beraber mutfak aktivitesi yaptık. 23 Nisan şerefine Truffle-lolipoplar hazırladık sonrada afiyetle yedik.

Bu tarz lolipopları Bakerella'nın sayfasında gördüğümden beri yapmak istiyordum. Değişik versiyonlarına onun sayfasından bakabilirsiniz. Ve yine zamansızlık ve sabırsızlık birleşince fazla çeşit yapamadık ama en kısa zamanda daha güzellerini yapmak için kendime söz verdim :). Bakeralla'nınkilerden sonra benimkiler pek tatmin etmedi çünkü.

Çocuklarımızla nice aydınlık günlerde nice bayramlar nice 23 Nisanlar kutlamak dileği ile.

Sevgiler herkese...

2 yorum:

Damak Tadı dedi ki...

Ne hoş olmuşlar canım,ellerine sağlık..Bizde denemiştik Karya'cığımla,mutfak mahvolmuştu adeta..))Ellerinize ve gönlünüze sağlık..


Sevgiler..

Pelin dedi ki...

Ferahcığım,
Nazik yorumun için çok teşekkür ederim canım. Yorumunu okuyunca ilk günlerim geldi aklıma ve bana verdiğin desteği de unutmadım.İyiki varsın.
Sevgiler