Pazartesi, Kasım 09, 2009

FORMULA 1 PASTA



Sevgili arkadaşım ve komşum Semra, geçen hafta oğlu Doruk'un 6. yaş kutlaması için pasta istedi benden. Arabalı olsun deyince ben de yarış arabalarını seveceğini düşünerek F1 arabalı pasta yaptım. 20 kişilik pasta üzerine yapılan yarış arabasıda pastadan oluşuyor. Yani bir bakıma iki katlı pasta oldu. İçi, kakaolu pandispanya, çikolatalı krema, frambuaz ve parça çikolatadan oluşuyor. Doruk'un yeni yaşını bir kez daha kutluyoruz. Nice yıllara Doruk.

4 yorum:

PASTASEHRİ dedi ki...

Ferahcığım önce ellerine sağlık. 3D pasta hep gözümü korkutmuştur. ordan burdan krema taşar. istediğim formu veremme yada sade bir kek olur diye hep çekiniyorum. detayları anlatırsan sevinirim. ayrıca yıldönümü dileklerin içinde çok teşekkür ederim
sevgilerimle
funda

Ferah Gülşen dedi ki...

Funda'cığım teşekkürler ziyaretin ve güzel yorumun için. Haklısın, 3d pastaların maalesef öyle bir riski var yani kremalı meyveli pastalar pek istediğin forma girmeyebiliyor. Traşlama sorun oluyor. Bende bunda hep çekinirim, arabalı pastada meyve kullanmadım mesela, ve daha tok bir krema olsun diyede pastacı kreması yerine ganaş ve parça çikolata kullandım. Ama büyük 3d pasta yapıcam diyede içi kremasız ya da bol ganaşlı meyvesiz pastalarıda tercih etmiyorum açıkçası bu ufak diye öyle yaptım. Yani istenen 3d pastayı bu şekilde ufak ölçüde ana pasta üzerine uygulamak daha hoş ve zahmetsiz bence. Ne dersin? :)

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

cnm ellerine sağlık ne marifetli hatunsun pastalarını görmeyi özlemişim.gerçekten süper görünüyor.daha sık görüşmek dileğimle.

Mimosa Café dedi ki...

çok hoş elinize sağlık.