Cuma, Şubat 26, 2010

MICKEY MOUSE PASTA VE KURABİYELER


Sevgili arkadaşım Banu'nun yeğeni Çağan için yaptığım pasta 15 kişilik, muzlu, fıstıklı ve çikolatalıydı. Minnie ve Mickey'li kurabiyelerde pastaya eşlik ettiler.

Çağan'ın yeni yaşını tekrar kutluyorum. Nice doğumgünlerine...


Sevgiler herkese ve iyi haftasonları...

5 yorum:

ANNEMİNELİ dedi ki...

Çok süper.Ellerine sağlık.Sevgi ve saygılarrr....

Ferah Gülşen dedi ki...

Çok teşekkür ederim...

Ferah Gülşen dedi ki...

Çok teşekkür ederim...

Ceyda dedi ki...

Merhabalar,
Danışmak istediğim bir şey var, bende evde kendimce kurabiye denemeleri yapmak istiyorum ama ilk denememde kötü çuvalladım ve doğal olarak moralim bozuldu :( kafama takılan birşey var, kurabiyeler pişiriliyor soğutuluyor, daha sonra üzerinin süsleme çalışmaları başlıyor ya şeker hamuru yada royal icing ile.. bu aşamada kurabiyeler bekletilmek zorunda öyle değilmi? Özellikle royal icing kaplamanın (ki ben daha basit hazırlandığı için ilk denemeyi öyle yapmıştım) kurabiye üzerinde kuruması için 1 gece bekletilmesi gerekiyor diye okudum heryerde ama sonuç olarak ortaya süslü ama yumuşamış kurabiyeler ortaya çıktı bende :(... Bu bekleme işlemi sırasında kurabiyelerin yumuşamamasını tazeliğini korumasını nasıl sağlayabilirim acaba.. Yardımcı olursanız çok sevirim...

Saygılarımla

Ferah Gülşen dedi ki...

ceydoruk.. geç cevap yazdığım için özeür diliyorum önce. Royal icing yapıldıktan sonra kurabiyelri 2 saat bekletmeniz yeterli olacaktır. Kurabiye durdukça biraz yuuşaması normaldir.