Kekin dokusu ve tadı çok çok güzel. Nemli ve yumuşak.
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 2.5 su bardağı süt
- 1 büyük boy rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı tarçın (daha az olabilir)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı cviz (isteğe bağlı)
- 3.5 su bardağı un
Yapılışı:
- Şeker ve yumurtaları çırpın sonra süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kakao, k.tozu, karbonatı birlikte eleyin ve karışıma katın çırpın.
- En son tarçını ve cevizleri de ekledikten sonra orta boy bir kalıpta yaklaşık 180 derecede pişirin.
- Kürdan tstinden sonra çıkarın.
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin ve ya pudra şekeri ve limonla hazırlayacağınız glazür sürün.
Not: Kıvamı bayağı sulu gelebilir size isterseniz biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ama ben eklemedim bu haliyle yaklaşık 40 dk pişirdim.
Şeker miktarıda artırılabilir yani 1.5 bardak yerine 2 olabilir ama bu haliyle fazla baymayan bir kek olduğundan beğendik. Zaten üzerine glazür sürerseniz ve ya pudra şekeri serperseniz tadı dengelenir.
Afiyet olsun.
İyi haftasonları...
3 yorum:
ellerinize sağlık çok başarılı bir tarif..
Kek muhteşem gözüküyor,ellerine sağlık..
Sevgiler...
Havuçlu keke dair güzel anılarım var, ne zaman bir havuçlu kek görsem o günler gelir aklıma.
Yorum Gönder