Cuma, Mart 12, 2010

KAKAOLU HAVUÇLU KEK

Biricik yeğenimin eşi sevgili gelinimiz Bahar'dan aldığımız bir tarif. Kakolu oluşundan havuçlu olduğu belli olmuyor ama herşeyde illa kakao ve ya çikolata arayan ben için harika bir tarif. İsterseniz kakao eklemeyebilirsiniz.

Kekin dokusu ve tadı çok çok güzel. Nemli ve yumuşak.


Gerekli malzemeler:
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 2.5 su bardağı süt
- 1 büyük boy rendelenmiş havuç
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 tatlı kaşığı tarçın (daha az olabilir)
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı cviz (isteğe bağlı)
- 3.5 su bardağı un
Yapılışı:
- Şeker ve yumurtaları çırpın sonra süt ve yağı ekleyip karıştırın.
- Un, kakao, k.tozu, karbonatı birlikte eleyin ve karışıma katın çırpın.
- En son tarçını ve cevizleri de ekledikten sonra orta boy bir kalıpta yaklaşık 180 derecede pişirin.
- Kürdan tstinden sonra çıkarın.
Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin ve ya pudra şekeri ve limonla hazırlayacağınız glazür sürün.
Not: Kıvamı bayağı sulu gelebilir size isterseniz biraz daha un ekleyebilirsiniz. Ama ben eklemedim bu haliyle yaklaşık 40 dk pişirdim.
Şeker miktarıda artırılabilir yani 1.5 bardak yerine 2 olabilir ama bu haliyle fazla baymayan bir kek olduğundan beğendik. Zaten üzerine glazür sürerseniz ve ya pudra şekeri serperseniz tadı dengelenir.
Afiyet olsun.
İyi haftasonları...

3 yorum:

kalpkurabiye dedi ki...

ellerinize sağlık çok başarılı bir tarif..

pelince dedi ki...

Kek muhteşem gözüküyor,ellerine sağlık..

Sevgiler...

Tijen dedi ki...

Havuçlu keke dair güzel anılarım var, ne zaman bir havuçlu kek görsem o günler gelir aklıma.