Pazartesi, Kasım 05, 2007

ŞEKER HAMURLU KURABİYE ÇALIŞMASI

Ne zamandır kurabiye çalışması yapmak istiyordum genelde kurabiye yapıyorum ama şeker hamuruyla süslemeyi ilk defa deneyecektim. Kurabiye olarak Burcu'nun kakaolu kurabiye tarifini kullandım yine. Geçenlerde yapmış çok beğenmiştim. O gece Damla'yı uyuttuktan sonra rahat rahat hamurlarla oynayabileceğim için çok mutlu olmuştum. Sağolsun kızım pek rahat vermiyor o da yapmak istediği için ama sonra herşey birbirine karışıyor ve şeker hamurlarının miktarı yarıya iniyor :).
O şekil mi olsun, böyle mi yoksa böyle mi süsliyim derken resimde görüldüğü gibi ortaya karışık bir tabak çıktı. Tabii kurabiye adedi daha fazla ama kalanlarını çikolataya batırıp ayrı bir yere koydum sonra da onların resimlerini çekmeyi unuttum :(.

Kakaolu Kurabiye Tarifi:
1.5 su bardağı un
120 gr tuzsuz tereyağ (ben evde elimin altındaki normal tuzlu tereyağ kullandım)
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
yarım çay kaşığı karbonat

Yumurta ve terayağ oda sıcaklığında olsun. Un, karbonat, kakao ve pudra şekerini bir kapta karıştırın içine yumurta ve küp küp doğradığınız yağı ekleyip yoğurun. Streçleyip dolapta 15 dk bekletin. Hamurumuzu açacağımız yeri hafif unlayıp yarım cm kalınlığında açarak istediğiniz kurabiye kalıplarıyla şekil verin. 180 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra kurabiyeleri tel üzerine alıp soğumaya bırakın. Süslemek için kurabiyelerin iyice soğuması bekleyin.
Şeker hamurlarını şekillere kestikten sonra kurabiyeye glikozla veya kayısı marmeladı yahut bal yardımıyla yapıştırın.

Çikolata kaplamak isterseniz:
60gr sütlü 60gr bitter çikolatayı benmarie yöntemiyle eritin. Kurabiyelerinizi erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıt serilmiş tepside soğumaya bırakın.


5 yorum:

İki Deli Kadın(Pınar) dedi ki...

Ferahçım, bu güzel siten hayırlı olsun :))... Bir gün gelelimde yiyelim yaaa çok güzel görünüyor ama bunlar... Benim iş senin eve yakın :) Sen yapınca haber ver yeter ...

Sevgiler,

Melek* dedi ki...

selamlar sitenizi yeni gördüm hayırlı olsun pastalarınız çok güzel ellerinize sağlık sadece bakarak yetinmek ne kötü pastalara tabi:))
sevgilerimle

serinmavi dedi ki...

Merhabalar canım,ellerine sağlık,çok şirin görünüyorlar.Beğendiğin fincanlar hediye geldi bana.Bernardo markası...

Esra ve Zerrin dedi ki...

:)) Gülen yüzlü kurabiyelere tek kelimeyle bayıldım. Ellerinize sağlık. çok sevimli görünüyor.

sıcacık sevgiler...

http://misss.blogcu.com

GÜLENGÖRÜCÜ hobi dünyası dedi ki...

http://gulengorucu.blogspot.com/
SELAMLAR BENDE KELEBEK KURABIYENIZDEN YAPTIM AMA UZERİNİ NEYLE VE NASIL SUSLEYECEGIMI BILMIYORUM YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM BULUNDUGUM YERDE MALZEME KISITLI BULUNUYO DA

http://gulengorucu.blogspot.com/