Perşembe, Ocak 03, 2008

GÜNAHIYLA SEVABIYLA YAŞ GÜNÜ PASTASI :)





Yeğenimiz Emre'nin 2. yaş gününü kutladık geçen gün. Daha aylar öncesinden pastasını ben yapacağım diye söz vermiştim. Her erkek çocuğunun sevdiği gibi Emre'de kamyon ve traktorleri çok seviyor. Ben de ona bir traktör pasta yapmak istedim. Ama olay göründüğü gibi kolay değilmiş. Yani bu pasta önce traktör yapılmak üzere traşlanırken birden şeker ve pişmaniye yüklü tıra dönüştü. Yoksa kamyon mu desem? Bir araç desek daha doğru olur sanırım :). Önden metro, yandan kamyon tır karışımı bir şey oldu. Ha şurası olmadı şuraya bunu yap burası olmadı buraya bunu yap derken bir de şoför yapalım dedik ama neden burnu yumruk yemişte bandajlanmış gibi beyaz yapmışım anlamadım :).

İlk defa bu tarz bir model çalıştığım için bayağı zorlandım aslında. Tecrübesizlik işte. Resmini bloğa koyup koymamakta tereddüt ettim. Sonuçta burası benim günahıyla sevabıyla, tatlısı ve tuzlusuyla yaptıklarımı paylaştığım yer olduğu için koymaya karar verdim. Ama bir daha bu tarz bir çalışma yaparsam nelere dikkat etmem gerektiğini daha iyi biliyorum şimdi.

Emre'nin pastayı görünce 'düt düt' demesi biraz moralimi düzeltti aslında. İnşallah gelecek sefere çok daha güzelini yaparım. Son resimde de her zamanki gibi sabırsız kızımın şekerlere saldırışını görüyorsunuz.

11 yorum:

Pastanı Seç dedi ki...

çok sevimli görünüyor.tadıda eminim öyledir.

ellerine sağlık

nes-kafe dedi ki...

Yapa yapa tecrübe kazanıyoruz ya zaten :) Bence ilk deneme için gayet güzel olmuş. Ellerine sağlık. Ben bu çocukların baş parmaklarıyla pastanın orasını burasını kurcalamasına bayılıyorum :)

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Caanım,
Bence pek şık olmuş, öyle böyle derken deneyim kazanmayacak mıyız?
Damloş'umu da mıncıklar ve öperim:))
Ellerine sağlık,
Sevgiler.....

Adsız dedi ki...

bence çok matrak bi şey olmuş.ŞEKER kamyonu gibi.istesen böyle bi şey yapamazdın.Ama dediğin gibi deneyerek olur böyle şeyler.ellerine yüreğine sağlık ablacım.ÇOK ŞEKER.

gülriz dedi ki...

Ferahcığım pastayı Emre beğendiğine göre, muhteşem olmuş demektir. Yalnız sabrına hayranım arkadaşım, bu kadar zor ve ıncık cıncık bir pastayla nasıl uğraşır insan???? Ellerine sağlık diyorum ve kocaman sevgilerimi gönderiyorum.

Leziz Tarifler dedi ki...

Ne şirin bir pasta bu, ellerine sağlık. Nice mutlu yıllara diyorum. Bir de mutlu seneler dileklerimi gonderiyorum.

Adsız dedi ki...

yaaa ablacım yine zehirlendin ama o güzel pasta denemelerine iyileş ve çabuk dön. alışkanlık yaptı.Tekrar geçmiş olsun öpüldün şeker.

banu kırmızıgül dedi ki...

canım nekadar guzel olmus cok sevımlı ellerıne saglık. mutlu yıllar..

Adsız dedi ki...

pastanın tekerlekleri plastikmi mi? çok güzel olmuş benim hiç öyle bir pastam olmadı.:(bacanağada selamlar)sevgiler.

Ferah Gülşen dedi ki...

pastanı seç - İlgin için teşekkür ederim.

Nes - tesekkurler canım. işte zamanla daha iyi olucaz inşallah :) sevgiler

didem'ciğim - işte dediğimi anlıyorsun değil mi? :) Daha çok çalışmam lazım çookkk.

kardeşim canım bencede matrak oldu :). teşekkürler

gülriz'ciğim yorumların için çok teşekkürler.Moral verdin. Valla incik cincik uğraştım işte zor oldu ama bi şeye benzesin diye napiim. :)

Feyhan'cığım iltifatın için teşekkürler canım. Mutlu seneler.


Banu'cuğum moral verdin sağolasın. Sevgiler,

Mösyö Ercan'cığım - bu ne mutluluk sizi burada görmek. Efendim tekerlekler plastik değildir el yapımı :) bir sanattır.öhö öhö...Size de yaparız isterseniz bir pasta mesela bir yarış arabası ve ya 54 model bir amerikan.

Disalce dedi ki...

emreciğin doğum günü kutlu olsun...

bence harika bir iş çıkarmışsın...

özellikle saman görünümlü pişmaniyeler harika bir fikir....

ellerine sağlık canım....

nefis...