Pazar, Ocak 27, 2008

ŞEKER KURABİYE


Kızmın arkadaşlarından Derin'in doğum gününü kutladık bu haftasonu. Doğumgünü pastasını yapacağıma söz vermiştim ama bizim plansız Uludağ tatilimiz işi bozdu ve maalesef yapamadım. Ama en azından çocukların hoşuna gidebilecek kurabiye yapıp götürmek istedim. Kısa bir zaman içerisinde yapmaya çalıştım ve yetişme telaşıyla da güzel resim çekemedim haliyle. Süsleme aceleden içime sinmese de tadı güzeldi.
Ben bu tarifi sevgili pastacı kız'dan aldım. Temel tarifi kullandım arzuya göre içine tarçın, zencefil, parça çikolata kullanabilirsiniz.
Şeker Kurabiyenin tarifi:
2 bardak un (hamuruna göre ben biraz daha fazla kullandım)
125 gr margarin ve ya tereyağ (bitkisel margarin kullandım)
1 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya ve ya limon rendesi
Malzemeleri iyice karıştırıp bir hamur elde edin. Sonra Buzdolabında yarım saat bekletin. Bu arada fırını 170 derecede ısıtın. Hamuru istediğiniz şekillerde kalıplarla kesin. Ben bu aşamada tepsiye dizdikten sonra tekrar bir 5 dk dolapta tutuyorum. Sonra üzerleri fazla kızarmadan pişirin. Yaklaşık 15-20 dk . Fırınınıza göre değişebilir bu süre.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

heyo nihayet yine buluştuk ablacım.Valla acelesi buysa.... çok güzel olmuşlar valla bayıldım ellerine sağlık. Mutlu seneler derin.

Adsız dedi ki...

http://gulengorucu.blogspot.com/
selamlar bende evde seker hamuru yaptım fakat kurabıye uzerine nasıl yapıstırıcam ve kuruması için seker hamurunu ne yapmalıyım fırına atılıyomu
http://gulengorucu.blogspot.com/

pastamalzemeleri dedi ki...

coookk seker bunlar yaa:))