Çarşamba, Nisan 02, 2008

FISTIKLI MİNİ MUDCAKE


Bu tarifi daha geçen hafta yayınlayacaktim ama araya baska şeyler girince ancak bugun sıra geldi kendisine. Mudcake tarifi sevgili pastacı 'dan alinmistir ama ufak değişikliğe uğradi. İçine ben ekstradan toz fıstık ekledim ve üstünü de ganaşladıktan sonra file fıstık serptim.
Resme aldanmayin bu mudcake gerçekten mini, tek lokmalık büyüklükte. Pişirme kağıdı olarak çikolata ve truffle için kullandığım kağıtlardan kullandım.
Gerekli malzemeler:

60 gr bitter kuvertür çikolata

1,5 çay bardağı su (160 ml)

90 gr tereyağı veya margarin

1 su bardağı + 1 kahve fincanı esmer şeker (220 gr) (ben normal şeker kullandım)

2 yumurta

5 çorba kaşığı un ( 100 gr)

2 çorba kaşığı kakao

40 gr - 1 kahve fincanı toz fıstık (orjinalinde parça fındık var)
yapılışı:
Öncelikle fırınımızı 170 dereceye getirip ısıtın

Çikolata ve suyu orta boy bir cezve içerisinde eritin

Yağ, şeker ve yumurtaları mikser ile incelip rengi açılana kadar çırpın. Bu karışımın içine birlikte elenmiş un ve kakaoyu, fıstığı ve sulu çikolatayı ilave edip iyice karışına kadar tekrar çırpın.

En ufak pişirme kağıtlarına karışımı bölüştürün.

Önceden ısıttığımız fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Bu süre fırınınıza göre daha az olabilir. Kekleri hafif yumuşak ve ıslak kalacak biçimde pişirmeniz yeterli olacaktır.

Üzerine ganaş hazırlamak isterseniz, 60 ml sıvı kremayı ısıtıp içinde 100 gr bitter kuvertürü eritin, oda ısısında hafif sertleşinceye kadar bekletip soğumuş cupcake'lerin üzerlerine sürüp istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Tavsiyem kekleri yapmadan önce ganaşı hazırlayın ve soğumaya bırakın ki kekler hazır olduğunda ganaşınız istenilen kıvama gelmiş olsun. Çabuk koyulaşması için buzdolabında bekletin.
Afiyet olsun,

7 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ferah'cım ellerine sağlık, madem tek lokmalık, insan kaptırıp gider hepsini bitirir vallahi .) Bir tane alayım ben de gerisi gelir nasılsa :)

Leziz Tarifler dedi ki...

Ellerine sağlık Ferah cım. Çok lezzetli görünüyorlar..

Adsız dedi ki...

Bu tek lokmalıkların başına ne geldi biliyorsun.hepsi yendi ve ben tadına bakamadım(mösyö tarafından)içimde kaldı valla.Ama tadı büyükleri gibiyse süperdi valla.Görünüşüne gelince PERFECT:)) SİPARİŞ HATTIN HAYIRLI OLSUN...ABLACIM BENİM..

Feyza Fidan dedi ki...

Canım Ferahcım, herzamanki gibi harika bir görüntüsü sunmuşsun bizlere, ellerin dert görmesin,
Öpüyorum Damlayla seni..

Adsız dedi ki...

merhaba
çok güzeller.ellerinize ve yüreğinize sağlık.
www.anilarvemutfagim.blogcu.com

gülriz dedi ki...

Şimdi Ferahcığım, benim çok merak ettiğim bir husus var: İçine ekstradan toz fıstık ekleyip üstünü de ganaşladıktan sonra file fıstık serptiğinbu nefasetleri nasıl ev ahalisinin elinden kurtarıp da fotoğrafını çekebildin :))))))
Sevgiler, kocaman

Ferah Gülşen dedi ki...

aslı'cığım bıraktığın yorumlar ve ve de genelde ilk olan yorumların :) için çok teşekkür ederim. Sevgiler canım.

Feyhancığım teşekkürler, yoksun ortalarda bayağıdır :)

Kardeşim canım benim evet size kalanlardan getirdiklerimi de bizim damat yemiş demek size bırakmamış hımmm., afiyet olsun :) Ben yine yaparım sizin için merak etmeyin.

Feyzacığım sizinkiler kadar olmasada idare eder ha? :)). Ben de sizi öptüm, sevgiler canım.

'anılar ve mutfağım' ziyaretiniz ve nazik yorumunuz için çok teşekkür ederim.

Gül yüzlü Gülriz'ciğim - şincik nasıl oluyor söyliyim. bunları yaptığımda sadece miniler ve ben vardım :)). Fotoğraf çekmek o yüzden zor olmadı. Sevgiler canım.