Cuma, Mayıs 02, 2008

KİTAP OYUNU


Sevgili Aslı'cığım beni yeni bir oyuna davet etmiş ve ben de bu oyuna seve seve katılıyorum. Çünkü o kadar önemli bir konu ki kitap konusu, ama maalesef son zamanlarda pek vakit ayıramamakla birlikte kendimde büyük bir açık hissediyorum. Aslında bunun bahanesi olur mu bilmem ama sevgili kızım hayatımıza girdiginden beri ihmal ettiğim bir konu. Kitap okumak kadar rahalatıcı, kafa dağıtıcı, kendinizi iyi hissettriren bir hobi yoktur sanırım.
Ama tabii şunuda belirtmem gerekir ki bu zaman zarfında okuduğum kitaplar, daha çok anne- çocuk psikolojisi ve çocuk yetiştirmeyle alakalıydı.

Ben genelde tarihi romanları okumayı çok seviyorum. Ve öyle bir kaptırıyorum ki kendimi, eminim çoğu kitap okumayı seven arkadaşlarda aynı şey oluyordur, resmen kendimi o zamana adapte edip kitap kahramanlarından birinin yerinde kendimi hayal edip yaşıyorum. Uzun zaman etkisinden kurtulamıyorum. Bu tür kitaplardan biri de seri bir kitap olan 'Ramses'. Romanın 5 kitaptan oluşması beni bayağı bayağı içine çekmişti :). Okuduğum dönemde Mısır tarihine merak sarmış ve bir takım araştırmalar yapmıştım.
Bu serinin dışında yine bir dönem 'kendi farkındalığınızı bulma' yönünde etkilendiğim Simyacı ve akabinde bunu takip eden diğer Paulo Coelho kitapları oldu.

Ve Marlo Morgan'ın 'Bir Çift Yürek' kitabı da yine tavsiye edeceğim kitaplar arasındadır. Avustralya'da Aborijinlerin hayatını araştıran ve onlarla bir dönem yaşayan Amerika'lı bir yazarın anılarının toplandığı bir kitap. Enteresan bir yaşam....

Tatilde, plajda güneşlenirken okuyabileceğiniz kitaplara örnek olarakta Maeve Binchy'nin kitaplarını önerebilirim :), hazır tatil planları yaparken yanınıza kitap almayı da unutmayın.
Arada kendimizi geliştirici kitapları okumayı da seviyorum. Özellikle 'Büyük Düşünmenin Gücü'nü herkese tavsiye ederim.

Şu anda okuduğum kitabı söylesemm mi acaba, 'sen hala o kitabı bitiremedin mi?' diyeceksiniz bana biliyorum. Siyah Süt. Evet hala okuyorum haftada bir sayfa, aslında okumak istediğim sırada bekleyen o kadar çok kitap varken.

Ben de bu oyuna sevgili Gülriz, Funda, Oya ve blog dünyasında çok çok yeni olan Pelin'i davet ediyorum.

Herkese bol kitaplı günler ve iyi haftasonları diliyorum.




5 yorum:

aslı'nın mutfağı dedi ki...

Ferah'cım katıldığın için çok teşekkürler.. Okuduğun kitapları dikkatle inceledim :) Ramses serisini okumayı ben de aklımdan geçirmiştim, Mısır tarihi hakkında daha çok bilgi edinmek için.. Sayende hatırlamış oldum :) Güzel bir haftasonu diliyorum..

Pelin dedi ki...

Ferahcığım,
Oyuna beni de davet etmişsin.Çok heyecanlandım!Teşekkürler.Enkısa zamanda katılacağım.Sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

bir çift yüreği okuduğumda oralarda dünyaya gelmediğim için şükür etmiştim.zaman geçsede geçmişteki yaşam tarzlarını terk etmeyen insanlar şükür ki burdayız.

Adsız dedi ki...

bende yüreginingittigi yere git romanı okudum gercekten ınsan okuduguyla yasıyo sankı hayatı nı bıran oyle olmasını arzu edıyo kahramanları sevıyo konuyu sevıyo kıtap bilginliktir bence okudukcada bilgelesıyosun

Adsız dedi ki...

siyah sütü okumayı çok istiyorum ama öncelikle uçurtma avcısını okumalıyımm. siyah süt nasıl sizce tavsiye edermisiniz?