Biz sıradan gidelim bari tarifleri vermeye :).
Aslında bir çoğunuz buna benzer kurabiyeler yapıyordur. 3 aşağı 5 yukarı tarifler aynı. Sonuçta hepsi güzel lezzetler.
Yalnız bu güzel lezzetleri yakalamak için tarife sadık olmak birinci şart. Bir tarife çok basitmiş diyip geçmeyin, pişirme sürelerine malzeme miktarlarına dikkat etmezseniz iyi sonuç alamazsınız. Kendimden biliyorum :).
Gerekli malzemeler:
- 195 gr un
,
- 60 gr mısır nişastası
- çay kaşığının ucuyla tuz
- 30 gr pudra şekeri
- 227 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- vanilya
Yapılışı:
- Bir kap içersinde tereyeağı ve şekeri mikserle 2 dk çırpın.
- Vanilyayı ekleyin.
-Un, tuz ve nişastayı karıştırın ve sonra tereyağına ekleyin ve karıştırın.
Ele yapışkan bir hamur oldu diye tekrar un eklemeyin :). Belki birazcık olabilir.
Üzerini kapatıp buzdolabında yaklaşık 1 saat, hamur kendini toparlayana kadar bekletin.
- Fırını 177 dereceye ayarlayın.
- Tepsiye yağlı kağıdı yerleştirin.
- Hamurdan kopardığınız ufak parçalarla 2.5 cm lik toplar hazırlayın. Aralıklı olarak tepsiye dizin.
- Çıkardıktan sonra 5 dk soğumaya bırakın. Üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
Yaklaşık 3 düzine kurabiye çıkar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder