Salı, Ekim 25, 2011

ELMALI KEK

elmalı kek

Soğuk havaların kendini gösterdiği bugünlerde çayın yanında mis gibi tarçın kokan elmalı kek içimizi ısıtmaz mı? Kim hayır diyebilir :)?

Bu kek normal keklerden biraz farklı. Yıllar önce elime geçmiş olan bir yabancı dergiden aldım tarifi. Yapımı kolay yemesi hafif...

Bu tarifi denemek istediğimde elimde elma yoktu, bende şeftali ile denedim. O da çok beğenildi. Bir arkadaş toplantısı için ikinci kez yapmak istediğimde orjinal tarife uyarak elmalı yaptım.

Derginin tavsiyesi bu keki ılık vanilyalı puding ile yemek :). Nasıl, kulağa hoş geliyor değil  mi?

Hazırlama süresi: 20 dk.
Pişirme süresi: 40 dk.
Porsiyon başına kalori: 335

Bu kek için 20.5 cm kelepçeli kalıp uygun olacaktır.

Gerekli malzemeler:

- 225 gr elenmiş un

- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 2 tatlı kaşığı tarçın

- 125 gr ufak parçalara ayrılmış tereyağı

- 175 gr şeker

- 2 çırpılmış yumurta

- 2 büyük yeşil elma

- 1 yemek kaşığı şeker

Yapılışı:

- Fırını 180 dereceye ayarlayın, kek kalıbını yağlayıp parşömen kağıdı yerleşirin.

- Geniş bir kap içinde un, kabartma tozu, tarçın ve çay kaşığı ucuyla tuz ekleyin karıştırın.

- Tereyağını ekleyip ellerinizle tereyağını unlu karışıma ekmek kırıntısı kıvamında olana kadar yedirmeye çalışın.

- Şeker ve çırpılmış yumurtaları da ekleyip  tahta kaşık ve ya el çırpıcısı ile iyice karıştırın.

- İnce ince dilimlemiş olduğunuz elmaları kalıba yanyana dizin üzerine şeker serpin ve kek karışımının yarısını üzerine kaşık yardımı ile yayın.

- Kalan elmaları da dizin ve kalan kek karışımını da en üste yayın.

- Yaklaşık 40 dk ( fırınınıza göre daha az zaman olabilir kontrol edin) pişirin.

- Fırından çıkarınca 10 dk bekletin ve sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

3 yorum:

Nehir Butik Pasta dedi ki...

elmalı keke hayır diyemem hele böyle lezzetlisine hiç hayır demem
ellerine sağlık arkadaşım

Saglıklımutfak dedi ki...

Offff ferahıım süper gözüküyor. Ellerine sağlık:)) Öperim

Ferah Gülşen dedi ki...

teşekkür ederimmm kızlar :)..sevgiler