Çarşamba, Ocak 16, 2008

YE# 30 ETKİNLİĞİ - TİSSİYE


Sevgili Tuba'nın 'Dünya Mutfaklarından' etkinliğine daha önce 'kosept dışı' olarak yayınladığım bu tarifle katılmak istediğim için tekrar yayınlıyorum. Bu güzel etkinlik için Tuba'ya teşekkür ediyorum. Bu sayede bir çok değişik tarifle tanışacağız.

Özellikle mantı severler, sarımsaklı yoğurtlu lezzetleri sevenlere bu yemeği tavsiye ederim. Tarif bir arap ülkesine ait. Suriye'de bulunan halam ve ablamdan dolayı bayağı bir arap yemekleriyle haşır neşir oluyoruz. Arap mutfağı genelde ağır, yağlı ama bir o kadar da lezzetli yemeklerden oluşuyor. Ama bu tarif içlerinde en masum olanlarından diyebilirim.

Gerekli malzemeler:

5-6 adet lavaş ekmeği (marketlerde satılan yuvarlak olan, eğer fırından ve ya kebapçıdan alınmış uzun lavaş ekmeği olursa 3-4 adet yetebilir)

1.5 su bardağı haşlanmış nohut

yarım su bardağı tahin

6 - 7 tepeleme kaşık yoğurt

3-4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

tereyağ

tuz

Yapılışı:

Lavaş ekmeklerini ufak ufak parçalayın. Bir tepsiye dizerek fırında hafif kavrulmalarını sağlayın. Çıtır olmaları gerekiyor. Arada karıştırın. Diğer yandan sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın ve tahini ekleyin. Siz kendi damak tadınıza göre sarımsak, tahin ve yoğurt ayarını yapabilirsiniz.

Lavaş parçalarını servis yapacağınız tabağa yayın üzerine haşladığınız nohutları dökün birazda nohutları haşladığınız sıcak sudan üzerlerine gezdirin. Lavaşların ıslanması ve sıcak olması gerekiyor. Gerekirse bu aşamada fırında ya da ocak üstünde ısıtın. Fıstıkları bir iki yemek kaşığı tereyağında renkleri değişene kadar kavurun. En son tahinli yoğurdu nohutlu lavaşların üzerine döküp fıstıkları tereyağıyla birlikte en üste gezdirin.

Afiyet olsun.



10 yorum:

Melek* dedi ki...

bu nedirrrr değişik ooo ellerine sağlık

Tuba dedi ki...

Muhtesem olmus. Etkinlik bittikten sonra mutlaka deneyecegim tariflerden biri. Ellerine saglik canim. Etkinlige katildigin icin ayrica cok tesekkur ediyorum. Sevgilerimle,

DİDEM ÖZCAN dedi ki...

Canım,
Ben ilk gördüğümde de bayılmıştım buna:)Tekrar ellerine sağlık,
Sevgiler..........

NiNo dedi ki...

ellerine saglik canim

ab-ı hayat dedi ki...

Ellerine sağlık,nefis olmuş...


sevgiler...

Feyza Fidan dedi ki...

Çokk nefasetlii olmuş,
Ellerine sağlık
Sevgiler

bir dilim bir tutam dedi ki...

Demek bir lila seven ayni benim gibi......
Tarifini okurken bile agzim sulandi....Bizimlepaylastigin icin tesekkürler...Berlin'den sevgiler

sevdamavisi dedi ki...

Çok ilginç ve güzel bir tarif ellerine sağlık. tadını çok merak ettim. sevgiler

Ferah Gülşen dedi ki...

Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Tarifi beğendiğinize sevindim. Eger tarifi denerseniz yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler.

Tijen dedi ki...

Bak ben bu tarifi bilmiyordum, iyi ki yapmışsın, iyi ki yayınlamışsın!