Çarşamba, Ocak 20, 2010

KENDİNDEN SOSLU FIRIN PUDİNG

En son yer verdiğim tariften sonraki tarif kesinlikle çikolatalı olacak demiştim. Ve sözümü tuttum :). Aradaki pastaları saymıyorum.

Pudingi, çocukluğumdan beri çok severim. Krem şokola, supangle ne derseniz deyin hepsine bayılırım. Çikolatalı ya nasıl sevmem....

Bu puding tarifi biraz değişik. Yurtdışında özellikle İngiltere'de yemek sonrası yenen her tatlıya puding denir. Buda o tarz bir şey. Kek puding karışımı.

The Australian Women's Weekly dergisinden uyguladım bu tarifi. Bu tarz şeyleri sevenlere şiddetle öneririm.
Gerekli malzemeler:
-60 gr terayağı
-165 gr şeker
- 125 ml süt
-150 gr un
- 1tatlı kaşığı vanilya
-1 tatlı kaşığı kakao
-1 yemek kaşığı kakao
-165 gr esmer şeker (elimde olmadığı için normal şeker kullandım)
-1 yemek kaşığı kakao
-500 ml kaynamış su
Yapılışı:
-Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın kabını yağlayın. 23 cmlik kare borcam olur.
-Sütle beraber tereyağını bir kaba koyup eritin ve ocaktan alın
- Şeker ve vanilyayı sütlü karışıma katıp karıştırın. En son kakao ve elenmiş unu da karıştırıp borcama dökün.
-Kaynamış suyun içine şeker ve kakaoyu karıştırarak yavaş avaş borcamdaki karışımın üzerine dökün. Su size çokmuş gibi görünebilir ama pişerken çekiyor.
-Yaklaşık 35-40 dk pişirin.
-Servis etmeden önce 5 dk bekletin.
Krema ve ya dondurma ile ılık olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Sevgiler,

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Muhteşem gözüküyor. Elinize sağlık..

ÜmmüAbdullah dedi ki...

tek kelimeyle bayıldıııımmmmmm. bloğunuz çok güzel, ellerinize,emeğinize sağlık. hemen izlemeye alıyorum..
sevgilerle, güzelliklerle görüşmek dileği ile...