Çarşamba, Mayıs 11, 2011

YARIŞMA YEMEĞİ 2: FIRINDA MANTARLI BİFTEK, TAHİNLİ PATLICAN SALATASI

Yine çok ara verdim. Sözde arka arkaya tariflerimi yayınlayacaktım ama olmadı. Neyse, nedendir niçindirleri bir kenara bırakarak direk tariflere geçmek istiyorum :).

 Fırında Mantarlı Biftek:

Bir yemek kitabında okuduğum tarifi ben kendimce uyarladım.



Malzemeler:

-Kişi sayınıza göre biftek.

-Mantar

-Kırmızı dolmalık biber

-Soğan

- 1 çorba kaşığı Mısır nişastası

-1- 2 yemek kaşığı soya sosu

- Salça ve ya domates püresi

- Biberiye, tuz, karabiber,

Yapılışı:

Not: Bu yemeği ilk denememde biftek yerine antrikotla yapmıştım. Çok daha iyi sonuç almıştım, bilginize...

- Nişastayı bir kase kadar suda eritin. Biftekleri nişastalı suda 10-15 dk bekletin.

- Tavayı ısıtıp hafif yağlayın ve etleri önlü arkalı hafifçe kızartın.

- Başka bir tavada önce iri doğranmış soğanları sonra biber ve mantarları ekleyip soteleyin. Ama çok öldürmeyin diri kalsınlar.

- Fırın kabınıza etleri yerleştirin.

- Etleri kızarttığınız tavaya (tavayı temizlemeden) biraz daha yağ ekleyerek salçayı ve ya domates püresini, soya sosunu, bir çorba kaşığı kadar az suda eritilmiş nişasta ve baharatları ekleyip koyu kıvamda sos hazırlayın. Su miktarını kendiniz ayarlayın. Fırında çekeceğinden az su olmasın.

- Bu sosu etlerin üstüne dökün ve fırına verin. Yaklaşık 30 dk etler sosla pişsin, kabı fırından çıkarın ve her bir et parçasının üzerine hazırlamış olduğunuz sebzeleri paylaştırın. Dilerseniz en üste çok ince kesilmiş kaşar da koyabilirsiniz. Tekrar fırına verin.

- 10 dk daha pişirin ve fırından çıkarın. Etleri servis ettikten sonra tepside kalan fazla sosu bir sosluğa alırsanız iyi olur bu lezzetli sostan ekstra istenebilir :).


Tahinli Patlıcan Salatası

Gerekli Malzemeler:

- 1 kg patlıcan

- 1 adet limon

- 1 çay bardağı tahin

- 4 çorba kaşığı zeytinyağı

- 1 su bardağı süzme yoğurt

- 5 diş sarımsak

- tuz
Yapılışı:

- Patlıcanları közleyin. İyice piştiğinden emin olduğunuz zaman bir poşete koyup ağzını bağlayın ve 5 dk bekletin.

- Patlıcanların renginin kararmaması için limonlu suyun içinde bekletin.

- Tahin, zeytinyağı, süzme yoğurt, dövülmüş sarmısak ve tuzu bir kaseye koyup çırpın.

- Patlıcanın suyunu iyice süzdükten sonra çatalla (düşük devirde rondo ile) ezin.

- Tahinli yoğurtlu karışıma ekleyip iyice karıştırdıktan sonra servis yapın.

Yarışma yemekleri serisi tatlı tarifimle son bulacak :)....

Keyifli günler herkese :)...

1 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

merhabalar:)
sayfanız,lezzetleriniz,şeker hamuru çalışmlarınız,hepsi de çok hoş gerçekten..
samimiyetiniz ile süslediğiniz sayfanıza,bayıldımm..
takipçinizim.
bende sizi beklerim sayfama,arzu ederseniz tabiki..
gönül dolusu sevgilerimle...
:)