Salı, Kasım 20, 2007

ATIŞTIRMALIK BALLI BROWNI


KAYNANA ÇATLATAN TARİFLER etkinliği için yapılmıştır.

Browni ile ilk tanışmam yaklaşık 12 sene öncesine dayanıyor. Uzun seneler Amerika'da yaşamış bir iş arkadaşım Amerika seyahatinden getirmişti ve ilk gördüğüm daha doğrusu tattığım anda vuruldum ona :). Sonra kendisine bir dahaki gidişinde yine ısmarladım bu sefer evde pratik olarak yapılan browni malzemesi getirdi ve ben evde kendim yapmıştım. O gündür bugündür en sevdiğim kek çeşididir ve şimdi vereceğim tarifte en çok yaptığım tariftir.
Tarif Emel Başdoğan'a ait. Yine seneler önce Emel hanım Tefal için bir yemek programı sunuyordu. O programı hiç kaçırmazdım çünkü çok güzel değişik tarifler veriyordu. Bu browni tarifinide o zaman aldım. İçinde kabartma tozu olmadığından fazla kabaran bir kek olmuyor o yüzden bende ufak kareler şeklinde kesip atıştırmalık olarak servis ediyorum.

Gerekli malzemeler:

150 gr toz şeker

180 gr tereyağ (oda ısısında)

75 gr bal

1 pkt vanilya

2 yumurta

75 gr un

50 gr kakao

yarım tatlı kaşığı tuz

iri parçalara ayrılmış ceviz

PÜF: Balı kavanozdan kaşıkla alacaksanız, önce kaşığı ocakta ısıtın. Bal kaşığa fazla yapışmadan akacaktır.

Toz şeker ve tereyağını iyice karışana kadar çırpın. Bal ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışırtırırken önce bir yumurta sonra diğerini ekleyin. Un, kakao, tuzu karıştırıp diğer karışıma ekleyin. En son cevizleri ekleyip yağlanmış ve ya parşömen kağıt koyduğunuz kalıba dökün. (Ben 18x30 cm lik dikdörtgen kalıp kullandım) 175 derecede 25 dk pişirin.

Ilıkken yemenizi tavsiye ederim. Yanına dondurma enfes olur :)

Afiyet olsun.

3 yorum:

Pastanı Seç dedi ki...

Selamlar,browniler harika görünüyor.Bir bardak kahve ile harika gider doğrusu.Ellerinize sağlık.

sevgiler

Gönül dedi ki...

offf munhteşem görünüyor canım ellerine sağlık sevgilerimle aldımm bir dilimcik:))

gülriz dedi ki...

Browniler şahane görünüyor. Ellerine sağlık. Balla ilgili püf noktasına da bayıldım. Kocaman sevgiler