Cuma, Kasım 16, 2007

MARSMALLOWLU BROVNİ SANDVİÇ KURABİYE



Evet nihayet sıra bunlara geldi. Tarif http://www.baking.about.com/ adresinden Peggy Trowbridge Filippone'a ait. Marsmallow hani şu Etipuff'ların içinde olan yumuşak şekerlemeler var ya onlar. Paket halinde bu şekerleme Migrosta satılıyor ama benim oraya gitme fırsatım olmadıgından ve bir an önce de yapmak istediğim için yakınımdaki marketten 10 paket kadar hindistancevizli Etipuff aldım ve onların içindeki marsmallowları kullandım :)). İkiye bölüp kullanmanız gerekecek çünkü yapılan kurabiyelere bunlar büyük geliyor.

Malzemeler:

1 1/2 cup ( 170 gr) un
1 1/2 cup (340 gr) şeker
1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
çeyrek tatlı kaşığı tuz
6 yemek kaşığı eritilmiş oda sıcaklığında soğutulmuş tereyağı
3/4 cup (85 gr) kakao
3 büyük yumurta (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı vanilya esansı (ben normal vanilya kullandım)
1 fincan kadar Damla ve ya küçük parçalara ayrılmış bitter çikolata
1/4 cup (30 gr) pudra şekeri
Marsmallows



Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırıp bir kenara koyun. Erimiş teryağını ve kakaoyu topaklığı gidene iyice karıştırın. Vanilyayla yumurtaları karıştırın ve yağlı karışıma ekleyin. Koyu kıvamda bir karışım olacak.

Unlu karışıma azar azar ekleyerek elle karıştırıp iyice yoğurun. En son çikolata parçacıklarını ekleyin karıştırıp üzerini örtün ve buzdolabında 35 - 40 dk bekletin.

Fırını 180 dereceye ısıtın. Yağlı kağıt döşenmiş iki tepsi hazırlayın. Hamuru dolaptan çıkarın ve küçük boy dondurma kaşığıyla yoksa tatlı kaşığı yardımıyla misket kadar parçalar koparıp yuvarlayıp üstlerine bastırmadan aralarında yaklaşık 2.5 cm mesafe olacak şekilde dizin. İki tepside de eşit sayıda kurabiye olacak ve tepsiler ayrı ayrı pişirilecek.

İlk fırına vereceğiniz tepsideki kurabiyelerin üstüne pudra şekeri serpin ve fırına verin. Diğer tepsidekiler sade kalacak. 12 dk pişirin. Üstleri çatlayınca çıkarın. Biraz daha pişirirseniz kıtır kıtır olurlar. 5 dk tepside beklettikten sonra soğumaları için tel ızagaraya ve ya başka bir tepsiye dizin. 15 dk soğuttuktan sonra diğer tepsiyi fırına verin.

İkinci tepsi çıkar çıkmaz üzerlerine marsmallowları bölüştürün ve tekrar fırına verin maksimum 1 dk fırında tutup çıkartın. 1 dakikayı geçirmemeye dikkat edin yoksa çok yumuşuyorlar. Fırından çıktıktan sonra soğuttuğunuz kurabiyelerden koyup hafifçe bastırın. 10 dk tepside soğumaya bırakın sonra spatula yardımıyla tel ızgaraya alıp iyice soğuması için bekleyin. Üzerleine tekrar pudra şekeri serpebilirsiniz. Benim ilk yaptıklarım normal kurabiyeye dönüştüğü için pudra şekerli olanlar altta kaldı :). Sonra tekrar pudra şekeri serpmeyi unuttum.


Not: Ben ilk tepsiyi hazırlarken kurabiye parçalarını büyük tuttuğumdan pişerken yayıldıkları için büyük yuvarlak kurabiyelere döndüler. Resimde görüldüğü gibi :). O yüzden kalanlari daha ufak yaptım. Ama bu halleriyle de çok güzel oldular. Eğer marsmallowla uğraşmak istemezseniz ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp o şekilde de pişirebilirsiniz.

Yapımı uzun gibi görünüyor ama yapıldıklarına değiyor.


Sevgilerimle,

Gelecek tarif: Tissiye (konsept dışı)

2 yorum:

Gönül dedi ki...

canım ellerine sağlık çok güzel görünüyorlar...rejimdeyim ama aldım kurabiyelerinden<:)))sevgilerimle...

ebrulitatlar dedi ki...

Çok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık. Sevgiler...