Salı, Şubat 17, 2009

FISTIK EZMELİ ÇİKOLATA SOSLU ÇÖREK


Elimde kalan çekilmiş fıstıkları değerlendirmek istedim ve fıstık ezmesi yapmaya karar verdim. Sonra bu ezmeyi nerede kullanabilirim diye düşünürken aklıma bu pratik çörek geldi. E artık bilindiği üzere pratik lezzetler benim kurtarıcım oluyorlar :). Milföy hamuru ve çikolata sosuyla bu fıstık ezmesinide kullanmış oldum. Ortaya güzel bir tat çıktı. Misafirlerinize ya da ev halkına ikram edebileceğiniz tek lokmalık, hadi belki iki ısırıklık diyelim :) enerji veren atıştırmalık oldular. Hazırlama süreside oldukça kısa.











Malzemeler:

Fıstık ezmesi için

400 gr çekilmiş antep fıstığı

1 su bardağı şeker

1/2 su bardağı su

Milfoy hamuru

Sos için bitter çikolata krema ve ya süt.
Yapılışı:

Şeker ve suyu koyu bir şerbet olana kadar kaynatın. İçine çekilmiş fıstığı azar azar ekleyerek karıştırın. Bir hamur kıvamında olacak. Ama ben birazını milföy hamuru içinde kullanacağım için hafif yumuşak bıraktım hatta içine bir tatlı kaşığı kadar tereyağ ekledim. Kalan fıstık ezmesini hamur yapıp sonra rulo haline getirip kesin ve o şekilde tüketin.

Kare milföy hamurlarını 4 eşit ufak karelere bölün sonra mini muffin kalıplarına yerleştirin. İçlerine yaklaşık bir buçuk çay kaşığı fıstık ezmesini paylaştırın. 180-200 derece ısıtılmış fırında
hamurlar pembeleşinceye kadar pişirin.

Üzerlerine isterseniz sadece pudra şekeride serpebilirsiniz. Sos için bitter çikolatayı eritip içine krema ya da sütü azar azar karıştırarak ekleyin.

Ilık olarak servis yapmayı unutmayın. Afiyet olsun.

Sevgilerle,

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Ferah'cım yeniden paylaşımlarını görmek ne güzel..Özlemişim sayfanı ziyaret etmeyi..Değişik bi lezzet olmuş..Eline sağlık..Sevgilerimi gönderiyorum..

Adsız dedi ki...

Harika bir cörek olmus, ellerine saglik canim. Sevgiler.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Offf off butam bomba olmuşşş!!!

SEvgiler,
Evren

Adsız dedi ki...

Canım gerçekten pratik ve yaratıcı bir tarif olmuş ellerine sağlık...

Ferah Gülşen dedi ki...

Oya'cim çok teşekkür ederim, ben de özlemişim yeni şeyler deneyip sizlerle paylaşmayı. İnşallah devamını getirebilirim. Teşekürler.

Kızılcık şurubu teşekkür ederim.

Evren - bence deee :)

Mutfaktayım - beğendiğine sevindim. teşekkürler

ZERRİN'CİM ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM CANIM. SEVGİLER